У Києві до 20 гривень підвищать ціни на проїзд: названа дата

Подорожчають усі види наземного транспорту та метро

У Києві з наступного року зростуть ціни на проїзд на усіх усі видах наземного транспорту та у метро. Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Микола Поворозник, передають "Коментарі".

За його словами, підвищення вартості проїзду у громадському транспорті необхідно для стабільних перевезень пасажирів. В останнє у Києві підвищували тарифи у 2018 році, нагадав перший заступник мера столиці. Економічно обґрунтована ціна на проїзд зараз складає 22 гривні, зазначив Поворозник.

З 1 січня 2022 року проїзд в автобусах, тролейбусах, трамваях та метро становитиме 20 гривень. Для власників "Картки киянина" ціна на одну поїздку становитиме 12 гривень незалежно від кількості поїздок.

Також є знижки при багаторазовому використанні електронного квитка:

— 15 гривень при купівлі 50 поїздок;

— 20 гривень — при купівлі 1-9 поїздок.

При придбанні місячних проїзних квитків одна поїздка коштуватиме від 14,20 гривень у залежності від типу проїзного. Також залишаться в обігу проїзні квитки, що використовуються з моменту активації: на 24, 48 та 72 години. У Києві збережуть пільги для всіх соціально-вразливих категорій населення.

"Наразі кияни мають можливість придбати наперед поїздки за ціною 6,50 гривень і деякий час користуватися комунальним транспортом за старими цінами", — сказав Поворозник.

У мерії столиці повідомили, що сьогодні розпочнуться громадські обговорення щодо підвищення цін на проїзд. Вони відбуватимуться у форматі електронних консультацій протягом 15 днів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві змушені підняти ціни на проїзд у громадському транспорті, зокрема — у трамваях, метро та тролейбусах через здорожчання електроенергії та постійні дотації на транспортну галузь. У столиці понад 30% пасажирів громадського транспорту мають пільги та не сплачують за проїзд, а електроенергія, від якої сильно залежить робота електротранспорту, зросла в ціні вдвічі. Дотації транспортної галузі коштують бюджету Києва чотири мільярди гривень на рік. Навіть після підняття цін на проїзд столиця буде дотувати транспортні підприємства.

Читайте також, де у Київській області підняли ціни на проїзд у маршрутках.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Константин

17 листопада 2021, 09:23

Вы охренели совсем! Вы уже Москву догоняете, в которой сейчас на наши деньги 24 грн проезд. Только зарплаты в Киеве и Москве ну никак не сравнимы! Хорош издеваться, изверги!

Олег

17 листопада 2021, 05:58

Это ещё один акт геноцида против людей Украины. Наплевательское отношение к простому народу. Вместо того, чтобы работать над улучшением уровня жизни, власть просто за счёт, и так нищающего люда, пытается решить свои проблемы. В очередной раз неприкрытое хамство, с помощью СМИ, внедряют в наши головы. А мы, опять пойдём на выборы и будем голосовать за рекламируемых моральных уродов.

Киев

16 листопада 2021, 21:01

Кличко ты одноразовое резиновое изделие хоть раз в жизни пробовал думать своей головой или совсем мозги отбили олигофрен чертов, чем ты думаешь гопник долбаный?

Дима

16 листопада 2021, 19:29

Кличко ты что вообще попутал,ты клоун людям зп начни платить как в Польше,а потом и за проезд можно говорить!!!!!!!!!

Дима

16 листопада 2021, 19:28

Кличко ты что воообще рамсы попутал,или от нахапывание денег по своим карманам мозг отплыл!!!!!!!

Qj

16 листопада 2021, 19:27

Якщо вже такі ціни на проїзд, то й транспорт змініть на той, що відповідає цим цінам, а не катаєте на рухляті, яка розвалюється на кожному повороті.....

Qj

16 листопада 2021, 19:25

А мінімалку теж піднімуть на 120%??????

Киянин

16 листопада 2021, 18:55

Ви кого понавибирали. Він всі гроші закатує в автомобільні мости і дороги, а потім у нього "не вистачає грошей" на громадський транспорт. В місті, в мегаполісі, саме Громадський транспорт має перевозити основний пасажиропотік. Будь-який інший варіант - це затори та неможливість мешканцям міста добратися від точки до точки. 20 гривень за кожну пересадку??? 40 гривень поїзда в одну сторону??? Де Сервіс, де графік руху, кількість випусків на маршрутах??? Чому людина має платити за кожну пересадку? Має бути квиток на 60-90 хвилин з необмеженою кількістю пересадок.

Киевлянин

16 листопада 2021, 18:14

Все думали что Янукович преступник а не...Вот новая власть барыг и гопников. Янык был еще тем добрым ребенком.

олег

16 листопада 2021, 16:07

Вы, что там совсем похренели 1/4 зарплаты в месяц заплатить за проезд? Нет в Киеве никакой средней зарплаты в 16-20 тысяч. Реальная средняя зарплата это 10 тысяч.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися