На Київщині підняли ціни на проїзд у маршрутках

Де та на скільки подорожчав транспорт

У Броварах одразу на кількох маршрутах підняли ціни на проїзд. Відповідне рішення на вимоги перевізників затвердив виконком Броварської міської ради, пише видання "Трибуна-Бровари".

У Броварах цього року проїзд вже дорожчав. У травні ціни у маршрутках підняли з 5,5 до 7 гривень. Після чергового підвищення сплачувати за проїзд на п’яти міських маршрутах доведеться на гривню більше.

Вартість встановлена у розмірі вісім гривень. Проїзд подорожчав на автобусних маршрутах №2, №3, №5, №9 та №10.

За словами перевізника на маршрутах №3+10 та №3+9 Володимира Мохонько, питання збільшення тарифів перед владою Броварів підіймали кілька місяців тому, коли зросли тарифи на приміських маршрутах. Потребу у підвищенні ціни на проїзд у місті перевізник пояснює зростанням вартості паливно-мастильних матеріалів та запчастин. Володимир Мохонько також повідомив, що маршрут № 9 відновиться після завершення ремонту дороги на вулиці Грушевського.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві змушені підняти ціни на проїзд у громадському транспорті, зокрема — у трамваях, метро та тролейбусах через здорожчання електроенергії та постійні дотації на транспортну галузь. У столиці понад 30% пасажирів громадського транспорту мають пільги та не сплачують за проїзд, а електроенергія, від якої сильно залежить робота електротранспорту, зросла в ціні вдвічі. Дотації транспортної галузі коштують бюджету Києва чотири мільярди гривень на рік. Навіть після підняття цін на проїзд столиця буде дотувати транспортні підприємства.

Нагадаємо, у Києві капітально відремонтували та відкрили рух транспорту на Великій окружній дорозі. Як зараз виглядає оновлена траса за результатами ремонтних робіт — дивіться на відео з висоти пташиного польоту.

Читайте також, що у Київській області заради будівництва Великої окружної дороги планують знищити ліс та екосистему місцевих громад.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися