Оператор Дарницької ТЕЦ заборгував Києву сотні мільйонів гривень

Столичні комунальники вимагають погасити борги через суд

Приватний теплопостачальник "Євро-Реконструкція" за два роки накопичив перед комунальним підприємством "Київтеплоенерго" 733 мільйонів гривень боргу за транспортування теплоенергії комунальними мережами столиці. Про ситуацію розповіли у КП "Київтеплоенерго" передають "Коментарі".

У комунальному підприємстві нагадали, що ТОВ "Євро-Реконструкція" виробляє та постачає тепло мешканцям Дарницького та Дніпровського районів Києва. Оператор Дарницької ТЕЦ обслуговує 300 тисяч мешканців столиці. Проте майже два роки приватний теплопостачальник не розраховується за отримані послуги з транспортування теплоенергії, які надає комунальне підприємство "Київтеплоенерго".

З травня 2020 року комунальне підприємство "Київтеплоенерго" намагається домогтися сплати боргу через судові інстанції. Зараз в судах знаходяться позови до ТОВ "Євро-Реконструкція" на майже 500 мільйонів гривень. Тариф КП "Київтеплоенерго" для послуги з транспортування з травня 2020 року зріс із 89,74 до 376,36 гривень. Підвищення тарифів оператор Дарницької ТЕЦ не визнає та відмовся сплачувати ці кошти.

У грудні 2021 року та лютому 2022 року суди першої та апеляційної інстанцій підтримали доводи приватного теплопостачальника. Тепер у КП "Київтеплоенерго" намагаються домогтися слати боргу від ТОВ "Євро-Реконструкція" у Верховному суді України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на котлах Дарницької ТЕЦ встановили автоматичну систему контролю факела пальників, що дозволяє суттєво економити на використанні газу. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у 2018 році у Києві розпочали будівництво електрофільтрів на Дарницькій ТЕЦ, які вловлюють пил та зменшують обсяг шкідливих викидів. Дарницька ТЕЦ – одна з найстаріших у столиці. Теплоелектроцентраль постачає тепло промисловим підприємствам та житловим масивам Дніпровського та Дарницького районів Києва.

Дивіться також, як виглядає отруйний відстійник Дарницької ТЕЦ з висоти. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися