Директор компанії з імпорту морепродуктів ухилявся від сплати податку: скільки заборгував

Яку схему використав директор компанії, щоб не сплачувати податок

Директор ТОВ ухилився від сплати 6,3 мільйона гривень податку додану вартість. Детективи БЕБ у Київській області здійснили досудове розслідування. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури.

У рамках кримінального провадження директор товариства з обмеженою відповідальністю у повному обсязі відшкодував збитки, завдані державному бюджету. Так, за даними прокуратури, державний бюджет поповнився на 6,3 мільйона гривень.

За даними слідства, директор товариства з обмеженою відповідальністю у податковій звітності вказав, що розмістив товар на зберіганні. Фактично ж, товар був зіпсований, а він мав сплатити за нього податок на додану вартість. У такий спосіб він ухилився від сплати податку до бюджету.

В Бюро економічної безпеки додали, що компанія спеціалізується на імпорті морепродуктів та логістиці.

За даними БЕБ, керівнику підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 212 Кримінального кодексу України.

“Кошти вже сплачено до бюджету, а кримінальне провадження скеровано до суду з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності”, - повідомили в БЕБ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області Бюро економічної безпеки скерувало до суду справу стосовно директорки компанії. Вона не сплатила понад вісім мільйонів гривень податків.

Товариство впродовж двох років умисно ухилялось від сплати податку на додану вартість. Детальніше про ситуацію читайте за посиланням.

https://kobl.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=363230

Читайте также