У Києві викрили схему розкрадання коштів на ремонтах лікарень

Низку обшуків провели на комунальних підприємствах столиці

У Києві після обшуків на комунальних підприємствах викрили схему розкрадання коштів на ремонтах лікарень. Про це повідомляє пресцентр Державної фіскальної служби (ДФС) України, передають "Коментарі".

У столиці податківці провели обшуки у комунальних підприємствах "Інженерний центр" та "Житлоінвестбуд-УКБ". За результатами обшуків у комунальному підприємстві "Інженерний центр" вилучили фінансову документацію. Ці документи підтверджують взаємовідносини з підприємствами, які залучалися для виконання ремонтних робіт лікарень Києва, зазначають у ДФС.

Окрім того, у відомстві повідомили, що встановили афілійовану особу, яка має вплив на розподіл коштів на обидва комунальні підприємства. Також податківці встановили низку підконтрольних суб’єктів підприємницької діяльності, через які розкрадали гроші з ремонту лікарень.

За словами голови ДФС України Вадима Мельника, торік посадовці одного із підприємств-субпідрядників працювали з фіктивними підприємствами. Таким чином вони ухилилися від сплати податку на додану вартість на понад 12 млн грн.

Нагадаємо, у Києві ще в одному департаменті Київської міської державної адміністрації (КМДА) та на низці підприємств провели обшуки. Столичні слідчі перевіряють причетність посадовців Міністерства молоді та спорту України, Департаменту молоді та спорту КМДА, комунального підприємства "Спортивний комплекс" та ще двох підприємств до привласнення коштів під час реконструкції об’єктів спортивної інфраструктури Києва.

Раніше у Державному бюро розслідувань (ДБР) розповіли, що причини обшуків у комунальному підприємстві "Київводоканал" пов’язані з перевіркою інформації щодо привласнення посадовцями КМДА та АТ "Київводоканал" коштів під час будівництва першої черги Бортницької станції аерації у Києві та реконструкції комунальних об’єктів столиці.

У ДБР припускають, що столичні посадовці завищили вартість проведених робіт та закуплених матеріалів на загальну суму понад 150 млн грн. Правоохоронці також вивчають ймовірність виведення цих коштів через підконтрольні організації за сприяння посадовців податкової.

У ДБР також заявили, що посадовці "Київавтодору" та одного з департаментів виконавчого органу Київської міськради привласнили понад 110 млн грн бюджетних грошей. За даними відомства, посадові особи закупили вантажні та спеціалізовані автомобілі для будівництва доріг за завищеними цінами. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися