Власники нерухомості в Києві сплатили майже 255 млн гривень податку

Це на 74,8 млн гривень більше ніж минулого року

З початку 2021 року фізичні особи - власники нерухомості сплатили до бюджету Києва майже 254,4 млн гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 74,8 млн гривень більше ніж минулого року.

Про це повідомив заступник начальника податкової Києва Вадим Дідок.

Він також нагадав, що податок на житлову нерухомість сплачують фізичні особи, якщо площа житла перевищує:

для квартир – 60 кв. м;

для житлових будинків – 120 кв. м;

для різних типів об’єктів житлової нерухомості (квартир та будинків) 180 кв. м.

Як писали "Коментарі", у Києві значно скоротили фінансування бюджетної програми розвитку туризму на 2022-2024 роки. Відповідне рішення ухвалили депутати Київської міської ради, передають "Коментарі". Рішення скоротити фінансування розвитку туризму у Києві на наступні три роки підтримали 66 депутатів. На цільову програму протягом 2022-2024 років виділять 118,9 мільйона гривень, що майже вдвічі менше, ніж виділяли на розвиток туризму у 2019-2021 роках.

Нагадаємо, у Києві закінчилось голосування за Громадський бюджет. Цього разу проголосувала рекордна кількість людей. Голосували в додатку "Київ цифровий", де можна було обрати улюблений проєкт у кілька натискань. Крім того, можна було легко поділитись ним зі знайомими. Також з’явилась нова функція — можливість віддати 10 голосів, віддавши один за кожну тематику.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що бюджет Києва на наступний рік складатиме близько 65 мільярдів гривень. Пріоритетом у бюджеті буде освіта — це майже третина усіх витрат. На другому місці — медицина, на третьому — розвиток транспортної сфери у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися