Київські митники оштрафували імпортера вантажівки на два мільйони

За що декларант заплатить такий великий штраф

Київські митники упередили несплату мита за імпорт вантажівки на 740 тисяч гривень та оштрафували порушника. Про це розповіли у Київській митниці, передають "Коментарі".

За даними відомства, до України через Київську митницю намагалися ввезти вантажівку МАЗ, обладнану цистерною. Під час митного контролю декларант надав сертифікат про походження товару. Виявилося, що вантажний автомобіль виготовили у Білорусі. Через це імпортер повинен був сплатити спеціальне мито у розмірі 35% від вартості вантажівки. Проте мито у сумі 742 тисячі гривень підприємець сплатити "забув".

На імпортера склали адміністративний протокол. За порушення митних правил тепер підприємець має сплатити штраф у розмірі 300% несплаченої суми мита. Сума штрафу становить понад 2,2 мільйони гривень.

У Київській митниці нагадали, що спеціальне мито на деякі товари з Білорусі ввели в квітні 2021 року. На такі заходи пішли через дискримінаційні та недружні дії з боку сусідньої держави.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до Київській області намагалися ввезти обладнання підсанкційного підприємства. Електротехнічне обладнання було вироблено в Росії. На цього російського виробника в Україні накладені санкції.

Нагадаємо, працівники Київської митниці вилучили комплектуючі для військової авіації, які намагалися переправити за кордон. Схему викрили контррозвідники СБУ. Канал контрабанди організували двоє мешканців Дніпропетровської області. Чоловіки закупали в Україні авіаційні агрегати та комплектуючі до військової техніки, щоб продавати їх у країнах близького зарубіжжя.

Дивіться також відео, як  міжнародного аеропорту "Бориспіль" відправили до Німеччини конфісковані елітні автомобілі Lamborghini Aventador SJV та Rolls Royce Phantom загальною вартістю понад мільйон євро. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Муля

18 листопада 2021, 14:42

дурак! нашел где покупать, у бульбашей. думал проскочит? а может кому не донес еврогриней? но всё равно дурак, раз попался.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися