Київські митники вилучили тони високовольтного обладнання (ФОТО)

У митниці назвали причину

В Україну з Росії намагалися ввезти обладнання підсанкційного підприємства. Про це повідомили у Київській митниці, передають "Коментарі".

За даними відомства, вантаж прямував до підприємства у Київській області. Електротехнічне обладнання було вироблено в Росії. На цього російського виробника в Україні накладені санкції. Загальна вага вантажу складає шість тон. До Київській області везли триполюсні роз’єднувачі для напруги, обмежувачі перенапруги, заземлювачі, розрядники та іншу російську продукцію.

У митній декларації не було вказано, що товар російського виробництва. Декларант зазначив виробником товару дочірнє підприємство підсанкційного заводу. Проте під час перевірки митники з’ясували, що вказане підприємство не виробляє дану продукцію. У вантажі також виявили документацію кількох виробників продукції з Росії.

Начальник Київської митниці Сергій Сілюк повідомив, що відслідкувати весь ланцюжок нелегальної схеми ввозу товару допомогли працівники Служби безпеки України. Продукцію вилучили, а на порушника митних правил склали адміністративний протокол. Далі матеріали справи направлять до суду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що працівники Київської митниці вилучили комплектуючі для військової авіації, які намагалися переправити за кордон. Схему викрили контррозвідники СБУ. Канал контрабанди організували двоє мешканців Дніпропетровської області. Чоловіки закупали в Україні авіаційні агрегати та комплектуючі до військової техніки, щоб продавати їх у країнах близького зарубіжжя.

Нагадаємо, з міжнародного аеропорту "Бориспіль" відправили до Німеччини конфісковані елітні автомобілі Lamborghini Aventador SJV та Rolls Royce Phantom загальною вартістю понад мільйон євро. Про конфіскований автомобіль Lamborghini Aventador та як він потрапив на територію України розповів начальник Київської митниці Сергій Сілюк. Він повідомив, що митники передали автівку правоохоронцям в аеропорт "Бориспіль" для подальшого транспортування до Німеччини.

Читайте також, як в аеропорту "Бориспіль" вилучили валюту на пів мільйона гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися