На Київській митниці вилучили товари для військової авіації (ФОТО)

Що відомо про контрабандну схему

Працівники Київської митниці вилучили комплектуючі для військової авіації, які намагалися переправити за кордон. Про це розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

Схему викрили контррозвідники СБУ. Канал контрабанди організували двоє мешканців Дніпропетровської області. Чоловіки закупали в Україні авіаційні агрегати та комплектуючі до військової техніки, щоб продавати їх у країнах близького зарубіжжя. Замовники використовують цю продукцію для потреб військово-промислових підприємств та військових об’єктів.

На одному з митних постів Київської митниці вилучили партію авіаційних насосів та контакторів. Окрім того, під час обшуків у організаторів схеми вилучили понад дві сотні комплектуючих до авіаційної техніки сумнівного походження. Правоохоронці також вилучили документи, матеріали листування з іноземними замовниками та інші речові докази. За фактом порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають експортному контролю, відкрито кримінальне провадження. Слідчі дії тривають.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на території Національного комплексу "Експоцентр України" ("ВДНГ") силовики відпрацювали протидію терактам. Як це відбувалося — дивіться на відео.

Нагадаємо, з міжнародного аеропорту "Бориспіль" відправили до Німеччини конфісковані елітні автомобілі Lamborghini Aventador SJV та Rolls Royce Phantom загальною вартістю понад мільйон євро. Про конфіскований автомобіль Lamborghini Aventador та як він потрапив на територію України розповів начальник Київської митниці Сергій Сілюк. Він повідомив, що митники передали автівку правоохоронцям в аеропорт "Бориспіль" для подальшого транспортування до Німеччини.

Читайте також, як в аеропорту "Бориспіль" вилучили валюту на пів мільйона гривень.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися