З аеропорту "Бориспіль" відправили до Німеччини конфісковані елітні автомобілі (ВІДЕО)

Вартість конфіскату становить понад мільйон євро

З міжнародного аеропорту "Бориспіль" відправили до Німеччини конфісковані елітні автомобілі Lamborghini Aventador SJV та Rolls Royce Phantom загальною вартістю понад мільйон євро. Це прокоментувала генеральний прокурор України Ірина Венедіктова, передають "Коментарі".

За її словами, елітні автомобілі відправили німецьким колегам у відповідь на запит про надання правової допомоги у справі щодо масштабної міжнародної шахрайської схеми. Це перша передача доказів у вигляді рухомого майна іноземним країнам з боку українських правоохоронців, наголосила Венедіктова.

"Раніше іноземним країнам передавались вилучені з обігу речі, культурні цінності та інші докази", —  зазначила генпрокурор.

В Офісі генерального прокурора повідомили, що шахрайську схему, пов’язану із інвестуванням в неіснуючі фінансові продукти, організували громадяни України. Фактично ж злочин був вчинений в Німеччині, Болгарії, Сербії та в інших європейських країнах. Більшість учасників злочинної організації наразі викриті та затримані на територіях іноземних держав та в Україні.


Про конфіскований автомобіль Lamborghini Aventador та як він потрапив на територію України розповів і начальник Київської митниці Сергій Сілюк. Він повідомив, що митники передали автівку правоохоронцям в аеропорт "Бориспіль" для подальшого транспортування до Німеччини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у пасажира, який планував вилетіти до Італії, київські митники вилучили понад сотню предметів, які належать до часів Третього рейху. Чоловік планував потрапити до Риму через міжнародний аеропорт "Бориспіль".

Нагадаємо, в міжнародному аеропорту "Бориспіль" співробітники митної служби вилучили понад 40 кг срібних прикрас з Індії. 38-річний чоловік привіз рейсом із Делі дві валізи, в яких під час перевірки виявили намиста, кільця, сережки, підвіски, браслети та статуетки. Окрім того, в міжнародному аеропорту "Бориспіль" іноземець намагався вивезти з України старовинний самовар.

Читайте також, як в аеропорту "Бориспіль" вилучили валюту на пів мільйона гривень.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися