В аеропорту "Бориспіль" вилучили понад сотню предметів часів Третього рейху (ФОТО)

Подробиці розповіли у Київській митниці

В міжнародному аеропорту "Бориспіль" в одного з пасажирів вилучили понад сотню предметів старовини. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської митниці.

За даними відомства, у пасажира, який планував вилетіти до Італії, київські митники вилучили понад сотню предметів, які належать до часів Третього рейху. Чоловік планував потрапити до Риму через міжнародний аеропорт "Бориспіль" вечірнім рейсом. Митний контроль українець проходив "зеленим" коридором. Предмети старовини він не задекларував. Серед них були військові авіаційні годинники, вісімдесят монет, кістяне намисто з черепами, скульптурна голова Адольфа Гітлера та інші предмети.

У митниці показали вилучені речі. Громадянин України пояснив, що планував їх продати та таким чином компенсувати вартість квитка до Риму. У Київській митниці зазначили, що практично на всіх вилучених предметах зображена свастика чи написи, що пов’язані з діяльністю нацистської Німеччини та Третього рейху. Лише одна з виявлених нагород – орден радянського періоду "Знак пошани".

Митну декларацію українець не заповнював. Документів на право вивезення предметів, що можуть мати історичну цінність, він також не мав. На чоловіка склали протокол про порушення митних правил України. Предмети старовини вилучили. Їх історичну та музейну цінність, а також вартість будуть встановлювати експерти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що поблизу Києва під час розвідки перед будівництвом Великої кільцевої дороги знайшли стоянки давніх людей. Археологи розповіли, що знайшли три стоянки давніх людей у Бучанському районі Київської області. Крем’яним виробам епохи фінального палеоліту понад десять тисяч років. Їх виявили на ділянці від траси "Київ — Ковель — Ягодин" до автодороги "Київ — Чоп".

Нагадаємо, 6 листопада у Києві відзначають 78-му річницю звільнення столиці від нацистських загарбників. З нагоди цього в усіх районах Києва поклали квіти до військових обелісків та монументів, а також до могили Невідомого солдата у парку Слави. Загиблих також вшанували хвилиною мовчання.

Читайте також, як у Києві покарали чоловіка за нацистське вітання на марші.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися