Корупція в органах: в Києві за хабар затримали слідчого

Слідчий столичної поліції за хабар обіцяв не укладати підозрюваного під варту

Боротьба з корупцією приносить свої плоди. Не так давно ми вже писали про те, що в Києві затримали чиновника Держрезерву на великому хабарі. Тепер через свою жадібність погорів працівник правоохоронних органів столиці. Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора затримали слідчого Головного управління Нацполіціі в Київській області при одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).  Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Як встановило слідство, нечистий на руку слідчий вимагав хабар за пом'якшення запобіжного заходу, яка б не була пов'язана з триманням під вартою.

За це працівник поліції в лютому 2020 року одержав від громадянина 700 доларів неправомірної вигоди. Після цього слідчий висунув нову вимогу - 5 тис. доларів за "гарантії" сприяння в призначенні судом більш м'якого покарання. Половину суми підозрюваний повинен був оплатити заздалегідь, інші - після винесення вироку.

Поліцейського взяли на "гарячому" - в момент отримання частини хабара. У нього виявили 2 тис. 500 доларів. Зараз правоохоронці вирішують питання про підозру та обрання  запобіжного заходу.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Києві чергового хабарника м виявився інженер. Чоловік працював у столичній обласної адміністрації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися