Погрози порнографією: як Києві та області колектори шантажували людей

У НАЗК розповіли про викриття масштабної мережі колекторів

Цивільні особи, нотаріуси та приватні виконавці шантажували людей на території Києва та Київської області, а також у Вінниці, Житомирі, Черкасах та Херсоні. Про це розповіли у Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК), передають "Коментарі".

Суб’єктів декларування шантажували в інтересах колекторів, представляючись посадовцями НАЗК, про що у відомстві попереджали ще торік. У колекторських центрах працювали нотаріуси, цивільні особи та приватні виконавці. Вони телефонували до декларантів, представляючись співробітниками НАЗК. Людей лякали кримінальною чи адміністративною відповідальністю, якщо вони не сплатять борг "Фінансовій компанії "Сіті Фінанс", яка зареєстрована у Києві. Окрім того, колектори погрожували розмістити в мережі підробні фото порнографічного змісту.

Декларанти повідомили НАЗК про вимагання грошей, а відомство своєю чергою звернулося до поліції та до Національного банку України. НАЗК вимагало вжити заходів щодо фінансової компанії. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за кількома статями Кримінального кодексу України. Фігурантам, окрім вимагання грошей, інкримінують виготовлення та розповсюдження порнографічних предметів та примушування до виконання цивільно-правових зобов’язань, проінформували у НАЗК.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві заблокували масштабний механізм вимагання грошей, який організували власники двох столичних кредитно-фінансових установ. Через незаконне оформлення онлайн-кредитів і від колекторів постраждали понад 60 тисяч людей. Організатори залучили до схеми понад 50 "телефонних колекторів". Найманці телефонували "боржникам", тиснули на людей психологічно й погрожували.

Нагадаємо, в одному з районів Києва викрили масштабну корупційну схему "Центру первинної медико-санітарної допомоги". У столиці керівники лікувального закладу роками крали гроші із заробітної плати медичного персоналу. За сім років учасники схеми привласнили понад 6,3 млн грн. До оборудки причетні головний лікар, три його заступники та бухгалтер медичної установи. Усім їм вже оголосили підозри. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися