Експосадовця держустанови підозрюють у знищенні бомбосховища у Києві

Про збитки державі розповіли у столичній прокуратурі

У Києві оголосили підозру у знищенні бомбосховища у Печерському районі столиці ексдиректору державної наукової установи. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Колишнього директора держустанови "Український науково-дослідний інститут цукрової промисловості" підозрюють у службової недбалості, що призвело до знищення бомбосховища у Печерському районі Києва. Чоловіку інкримінують ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України.

За даними слідства, протягом 2015-2016 років через будівництво, яке проводило приватне підприємство, було знищено захисну споруду на вулиці Лютеранській. Експосадовець наукової установи неналежним чином виконував свої обов’язки директора щодо збереження майна, яке перебуває на балансі "Українського науково-дослідного інституту цукрової промисловості", вважають у столичній прокуратурі. Через це знищено бомбосховище у Печерському районі Києва, а внаслідок цього у столиці було порушено систему цивільного захисту.

Окрім того, шкоду державі від дій колишнього посадовця наукової установи оцінюють у 2,3 млн грн, додали у прокуратурі. У відомстві також зазначили, що досудове розслідування триває. Правоохоронці також встановлюють коло осіб, причетних до знищення захисної споруди та з’ясовують обставини, як будівля, у якій знаходилося бомбосховище, вибула з державної власності.

Нагадаємо, в інституті Національної академії аграрних наук (НААН) високопосадовців держзакладу викрили на систематичному одержанні хабарів за передачу в незаконну оренду нерухомість установи. Слідство встановило, що у Київській області директор інституту НААН отримував гроші від місцевого бізнесмена. До корупційної схеми посадовець залучив головного бухгалтера та юриста наукової установи. За гроші вони обіцяли підприємцю передачу у незаконне користування приміщень офісів та складів інституту НААН площею 195 кв. м. Нерухомість розташована у Бориспільському районі Київської області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в одному з районів Києва викрили масштабну корупційну схему "Центру первинної медико-санітарної допомоги". У столиці керівники лікувального закладу роками крали гроші із заробітної плати медичного персоналу. За сім років учасники схеми привласнили понад 6,3 млн грн. До оборудки причетні головний лікар, три його заступники та бухгалтер медичної установи. Усім їм вже оголосили підозри.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися