Хабарі за нерухомість: на Київщині викрили схему посадовців інституту (ФОТО)

Про корупційну схему розповіли в Службі безпеки України

В інституті Національної академії аграрних наук (НААН) високопосадовців держзакладу викрили на систематичному одержанні хабарів за передачу в незаконну оренду нерухомість установи. Про це повідомили у пресцентрі Служби безпеки України (СБУ), передають "Коментарі".

Слідство встановило, що у Київській області директор інституту НААН отримував гроші від місцевого бізнесмена. До корупційної схеми посадовець залучив головного бухгалтера та юриста наукової установи, зазначили в СБУ.

У пресцентрі Служби безпеки України повідомили, що за гроші посадовці обіцяли підприємцю передачу у незаконне користування приміщень офісів та складів інституту Національної академії аграрних наук площею 195 квадратних метрів. Нерухомість розташована у Бориспільському районі Київської області. За таку оренду бізнесмен мав сплачувати посадовцям обумовлену суму хабарів.

Трьох організаторів схеми затримали після передачі чергової суми хабаря, інформують в СБУ. За даними відомства, затриманим оголосили підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають, додали в СБУ.

Нагадаємо, в одному з районів Києва викрили масштабну корупційну схему "Центру первинної медико-санітарної допомоги". У столиці керівники лікувального закладу роками крали гроші із заробітної плати медичного персоналу.

За сім років учасники схеми привласнили понад 6,3 млн грн. До оборудки причетні головний лікар, три його заступники та бухгалтер медичної установи. Усім їм вже оголосили підозри. 

Крім того, у Києві судитимуть екскерівника відділу Київської обласної ради за розкрадання двох мільйонів гривень адресної допомоги мешканцям Київщини. Експосадовець у змові з підпорядкованим йому працівником заволодів бюджетними коштами. Гроші були передбачені для виплат адресної допомоги людям з інвалідністю, ветеранам війни та праці, учасникам бойових дій та іншим соціальним категоріям мешканців Київської області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили масштабний механізм вимагання грошей. Через незаконне оформлення онлайн-кредитів і від колекторів постраждали понад 60 тисяч людей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися