За низку вибухів у Києві судитимуть двох чоловіків

У прокуратурі нагадали подробиці терактів у столиці

До суду скеровано обвинувальний акт відносно двох підозрюваних у вчиненні терактів на території Києва шляхом застосування саморобних вибухових пристроїв. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

У прокуратурі Києва нагадали про низку вибухів, за які за кількома статями Кримінального кодексу України судитимуть двох мешканців столиці. Низка вибухів у громадських місцях столиці сталася упродовж липня 2020 року. Тоді ж у громадських місцях столиці виявили й саморобні вибухові пристрої. До цих подій причетні двоє мешканців Києва — 1960 та 1961 років народження.

За даними слідства, 17 липня 2020 року кияни підірвали безоболонковий радіокерований саморобний вибуховий пристрій у сміттєвому мішку поряд з виходом зі станції метро "Шулявська". Від вибуху постраждав перехожий.

20 липня 2020 року працівники сміттєпереробного підприємства на території Дарницького району виявили у пакеті саморобний вибуховий пристрій.

21 липня 2020 року один з підозрюваних розмістив між двома автомобілями біля станції метро "Мінська" саморобну вибухівку. Проте вибуховий пристрій того ж дня знешкодили столичні вибухотехніки.

27 липня 2020 року у під’їзді будинку по вулиці Нижній Вал біля сміттєпроводу здетонувала ще одна саморобна вибухівка. Вибухова хвиля пошкодила вікна на двох поверхах сходових майданчиків.

У двох із зазначених випадків на місці події були записки з погрозами вибухів та вимогами перерахувати на електронний гаманець близько півмільйона доларів, зазначили у прокуратурі. Осіб, причетних до вчинення терактів у Києві, затримали 27 липня 2020 року. У чоловіків вилучили предмети та речовини, що використовуються для виготовлення вибухівки, пристрої для роботи з платами та радіокерування, десятки мобільних телефонів та стартових пакетів та інші речові докази.

Досудове розслідування терактів у Києві завершено. Обвинувальний акт відносно підозрюваних скеровано до суду. Затримані перебувають під вартою. За вчинене їм загрожує до 12 років тюрми, підсумували у прокуратурі.

Нагадаємо, у Дніпровському районі Києва чоловік напав з ножем і намагався вбити жінку і її дочку. На вулиці Курнатовського знайшли двох жінок з ножовими пораненнями. На місце прибули патрульні, слідчі та лікарі. Заявник почув крики й побачив, як із сусідньої квартири вибіг невідомий чоловік, після чого вирішив зайти до сусідів і перевірити ситуацію. З'ясувалося, що чоловік прийшов в гості до своїх знайомих. Під час спілкування між ними виник конфлікт, в ході якого він завдав удар ножем молодшій жінці. Мати намагалася захистити доньку, однак у відповідь також отримала удар. Потерпілих госпіталізували в лікарню. Менш ніж через годину нападник був знайдений, ним виявився місцевий житель, який вже був судимий за розбій. 

А на Київщині судитимуть учасників розбійної банди, які викрали рідкісний блакитний діамант вартістю понад 300 тисяч доларів. Для вчинення розбійних нападів на території Київської області змовилися п’ятеро чоловіків. На початку січня вони викрали на території Обухівського району рідкісний блакитний діамант. Чотирьох учасників угруповання спільно з правоохоронцями зі Львова затримали у квітні працівники карного розшуку та слідчі поліції Київщини. Ще одного чоловіка оголосили у розшук.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися