У Києві викрили склад з кокаїном на понад мільярд гривень (ФОТО, ВІДЕО)

Транзит наркотику через Україну до країн Євросоюзу організували іноземці

У Києві затримали двох громадян Туреччини, які організували закупку героїну в Ірані та його транзит через Україну до країн Євросоюзу. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України, передають "Коментарі".

Учасники міжнародної наркогрупи контрабандистів постачали героїн з Ірану до України через Вірменію та Грузію. Збувати наркотик планували на тимчасово окупованій території Криму та у країнах ЄС. Двоє громадян Туреччини 1992 та 1999 років народження підшукували підприємців у сфері міжнародних вантажних перевезень з Ірану до інших країн. Після успішного випробування схеми перевезення наркоторговці заховали героїн у муляж. Вантаж перевозили в Україну у пустотілій цеглі. Іноземців затримали після того, як вантаж прибув на орендований у Києві склад.

Під час багатоходової спецоперації українські правоохоронці за сприяння прикордонників та митників Вірменії, колег-правоохоронців з Грузії та фахівців з США ліквідували канал контрабанди героїну. На складі вилучили кокаїну загальною вартістю понад мільярд гривень та вагою понад 368 кілограмів. Іноземцям загрожую до 12 років тюрми з конфіскацією майна. Слідчі дії тривають, додали у Нацполіції України.

 

Нагадаємо, в Україну намагалися організувати канал постачання кокаїну через міжнародний аеропорт "Бориспіль". За даними прикордонників, в аеропорту "Бориспіль" викрили канал постачання наркотиків, який організували учасники міжнародного злочинного угруповання. Двоє іноземців намагалися провезти в Україну два кілограми кокаїну. Наркотрафік організували з Латинської Америки. Зазначається, що один з іноземних наркокур'єрів переміщував кілограм наркотиків в особистих речах. Інший іноземець намагався перевезти в Україну понад кілограм кокаїну у кишково-шлунковому тракті. 

Раніше в аеропорті "Бориспіль" під час митного контролю вилучили 260 кг бурштину, який намагалися вивезти з України до Китаю під виглядом особистих речей. Митники перевіряли одне з експортних відправлень на 13 вантажних місць. У вантажі в усіх коробках знайшли необроблений та оброблений бурштин різного розміру, форми та кольору.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися