В аеропорту "Бориспіль" вилучили 10 тонн контрабандних цигарок (ФОТО)

До схеми причетні декілька посадовців київської митниці

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" вилучили понад 10 тонн контрабандних цигарок на загальну суму понад 10 млн грн. Про це повідомляє Служба безпеки України, передають "Коментарі".

За даними відомства, до організації транснаціонального каналу контрабанди підакцизної продукції до Євросоюзу причетні декілька посадовців київської митниці. Сигарети учасники схеми планували нелегально переправляти з однієї з країн Близького Сходу до ЄС. На оптових партіях тютюнових виробів були підроблені марки акцизного збору. Щоб приховати цю продукцію, до митних декларацій вносили недостовірні відомості.

Сигарети, які виявили в аеропорту "Бориспіль", планували приховано переправити до Євросоюзу поза пунктами пропуску через державний кордон України. За фактом контрабанди та зловживання службовим становищем відкриті кримінальні провадження.

Нагадаємо, в Україну намагалися організувати канал постачання кокаїну через міжнародний аеропорт "Бориспіль". За даними прикордонників, в аеропорту "Бориспіль" викрили канал постачання наркотиків, який організували учасники міжнародного злочинного угруповання. Двоє іноземців намагалися провезти в Україну два кілограми кокаїну. Наркотрафік організували з Латинської Америки. Зазначається, що один з іноземних наркокур'єрів переміщував кілограм наркотиків в особистих речах. Інший іноземець намагався перевезти в Україну понад кілограм кокаїну у кишково-шлунковому тракті. 

Раніше в аеропорті "Бориспіль" під час митного контролю вилучили 260 кг бурштину, який намагалися вивезти з України до Китаю під виглядом особистих речей. Митники перевіряли одне з експортних відправлень на 13 вантажних місць. У вантажі в усіх коробках знайшли необроблений та оброблений бурштин різного розміру, форми та кольору.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися