З’явилися нові подробиці щодо захоплення будівлі Кабміну (ФОТО)

Деталі спеціальної операції у Києві розповіли правоохоронці

У Києві затримали військовослужбовця, який погрожуючи гранатою захопив будівлю Кабінету міністрів України та заручників. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Перебуваючи в адміністративній будівлі українського уряду, 43-літній чоловік захопив двох заручників та погрожував підірвати себе гранатою. Поліція проводила спеціальну операцію. Урядовий квартал було перекрито. Перемовини з колишнім військовослужбовцем, який воював на Донбасі, тривали недовго. Чоловіка затримали та вилучили в нього бойову гранату.

За даними керівника Національної поліції України Ігоря Кліменка, затриманий — учасник Антитерористичної операції на Донбасі. Відносно чоловіка відкрили кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України. Колишньому військовому інкримінують захоплення державних будівель, захоплення заручників, погрозу щодо правоохоронців та незаконне поводження зі зброєю. Йому загрожує до п’ятнадцяти років тюрми.

Ветеран АТО був двічі поранений під час бойових дій на Донбасі та мав черепно-мозкову травму, повідомив голова Нацполіції. Ігор Кліменко додав, що затримати чоловіка вдалося завдяки його другу — волонтеру, який проводив із ним перемовини.

 

Напередодні цього інциденту у Києві за участю вибухотехніків, спецпризначенців, працівників Печерського управління поліції та Управління державної охорони України шукали вибухівку в урядовому кварталі. За легендою навчань в урядовому кварталі виявили вибухонебезпечний предмет та підозрілу сумку. Алгоритм виявлення вибухонебезпечних предметів відпрацювали на прилеглій до Верховної Ради України території в максимально наближених до реальних умовах.

Нагадаємо, підрозділи Міністерства внутрішніх справ напередодні святкування 30-річчя Незалежності України перейдуть на посилений режим роботи. Для забезпечення охорони порядку на базі Національної поліції створять міжвідомчий ситуаційний центр. З 16 серпня по всій Україні будуть нести чергування понад дві тисячі нарядів поліції. Лише у Києві у дні святкування Дня Незалежності України будуть задіяні понад десяти тисяч поліцейських і нацгвардійців.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися