На Київщині виявили замасковані плантації коноплі (ФОТО)

Подробиці розповіли у профільному департаменті Національної поліції

На Київщині під час аеророзвідки виявили замасковані плантації рослин коноплі. Про це повідомили у Департаменті боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України, передають "Коментарі".

За даними правоохоронців, чотири ділянки з нарковмісними рослинами виявили у селі Великополовецьке Білоцерківського району Київської області. Майже 14 соток коноплі були заховані серед соняшникового поля. Прихований наркопосів знаходився на території фермерських угідь, зазначили у Департаменті боротьби з наркозлочинністю Нацполіції.

Насадження з понад 3,5 тисяч кущів коноплі були знищені на місці, а відібрані зразки рослин поліцейські направили на експертизи. За фактом посіву коноплі відкрито кримінальне провадження. Власникам незаконних плантацій загрожує до семи років тюрми, проте їхні особи ще не встановили.

Нагадаємо, в Обухові співробітники поліції виявили на прибудинковій території місцевого жителя наркоплантацію. У поліцію надійшов виклик про те, що 46-річний житель міста вирощує біля свого будинку коноплю. Прибувши за вказаною заявником адресою правоохоронці виявили та вилучили у громадянина 27 дикорослих рослин коноплі. Їх довжина сягала 1,5 метра.

Окрім того, у селі Плесецьке Фастівського району Київської області у будинку 68-річної мешканки правоохоронці знайшли наркотичні речовини. Під час операції "Мак" співробітниками поліції було виявлено в будинку пенсіонерки снодійний мак, а в теплиці - цілий ящикіз речовиною, схожою на засушену коноплю. Зазначимо, що в надземній частині снодійного маку є 20% молочного соку, який більш відомий як опій. У його складі приблизно 10-25% - це ізохінолінові алкалоїди, з яких половина представлена морфіном.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися