У Києві викрили російські компанії, які не сплатили податків на понад мільярд гривень

Подробиці схеми розповіли у Службі безпеки України та столичній прокуратурі

У Києві викрили російські компанії, які кілька років поставляли в Україну мінеральні добрива та не сплатили податків на понад мільярд гривень. Про це повідомили у Службі безпеки України та столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними української спецслужби, щоб ліквідувати незаконну схему постачання в Україну мінеральних добрив російського виробництва у Києві провели три обшуки. Докази протиправної діяльності російських компаній шукали у столиці в офісі афілійованого підприємства та за місцем проживання двох фігурантів схеми.

Постачанням мінеральних добрив в Україну з 2014 по 2018 роки займалися структури російської компанії-виробника. Ці компанії ухилялися від сплати митних платежів через недостовірне декларування, зазначили в СБУ. Суму збитків від такої схеми попередньо оцінили у близько 1,3 мільярда гривень. Окрім того, ця група компаній потрапила під економічні санкції Ради безпеки та оборони України.

Під час обшуків у Києві правоохоронці вилучили готівку на майже 10 мільйонів гривень, яку зберігали у різній валюті, документи та інші докази. Двом фігурантам схеми оголосили підозру. У столичній прокуратурі додали, що слідство триває за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Києві заблокували масштабний механізм вимагання грошей, який організували власники двох столичних кредитно-фінансових установ. Через незаконне оформлення онлайн-кредитів і від колекторів постраждали понад 60 тисяч людей. Використовуючи бази даних своїх клієнтів, ділки оформлювали на громадян вигадані онлайн-кредити, потім створювали штучну заборгованість і вимагали її повернення. Розмір "річних" становив понад 1500%. У разі несплати грошей людям погрожували розправою. Організатори залучили до схеми понад 50 "телефонних колекторів". Найманці телефонували "боржникам". На людей тиснули психологічно і погрожували. Крім того, учасники оборудки направляли до банків та контролюючих установ хибну звітність про заборгованість за "кредитами" та пеню.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Теразини

13 серпня 2021, 09:55

Шахраїв ТОВ ЕЛЕКТРОЮА, Електролізинг теж необхідно сажати швидше

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися