У Києві розслідують масштабну оборудку на закупівлі продуктів для військових (ФОТО)

Лише на одній із закупівель підтверджено збитки на 800 тисяч гривень

Співробітники Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України (СБУ) та Солом’янської окружної прокуратури Києва розслідують масштабну оборудку на закупівлі продуктів для військових підрозділів Державної прикордонної служби. Про це повідомили у пресцентрі СБУ, передають "Коментарі".

Схему постачання неякісних продуктів організував керівник комерційного підприємства з Полтавської області. Він створив на території регіону декілька підконтрольних фіктивних фірм, через які постачав прикордонникам неякісну продукцію, а бюджетні гроші виводив "у тінь", інформують в СБУ.

Експерти встановили, що частина товарів не відповідали санітарним нормам. Лише на одній із закупівель збитки оцінюють у 800 тисяч гривень. В рамках слідства за місцями перебування учасників схеми провели обшуки, під час яких виявили підготовлені для відправки прикордонникам великі обсяги продуктів харчування невідомого походження, а також документи із доказами протиправної діяльності. Продукцію, а саме м’ясні консерви, вилучили з військових частин. Підприємцю повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають, додали в СБУ. 

Нагадаємо, у Києві заблокували масштабний механізм вимагання грошей, який організували власники двох столичних кредитно-фінансових установ. Через незаконне оформлення онлайн-кредитів і від колекторів постраждали понад 60 тисяч людей. Використовуючи бази даних своїх клієнтів, ділки оформлювали на громадян вигадані онлайн-кредити, потім створювали штучну заборгованість і вимагали її повернення. Розмір "річних" становив понад 1500%. У разі несплати грошей людям погрожували розправою. Організатори залучили до схеми понад 50 "телефонних колекторів". Найманці телефонували "боржникам". На людей тиснули психологічно і погрожували. Крім того, учасники оборудки направляли до банків та контролюючих установ хибну звітність про заборгованість за "кредитами" та пеню.

Читайте також, що у Києві викрили російські компанії, які постачали в Україну мінеральні добрива та не сплатили податків на понад мільярд гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися