У Києві розслідують розтрату мільйонів гривень на розчищенні струмка Вершинка

У столичних комунальників знову провели обшуки

У Києві під час розслідування розтрати мільйонів гривень на розчищенні струмка Вершинка провели обшуки на комунальному підприємстві. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

У столичних комунальних підприємствах тривають обшуки. Цього разу правоохоронці проводили слідчі дії у приміщенні КП "Плесо". Ця установа відповідає за екологічний стан водойм та земель у Києві та підпорядковується Управлінню екології та природних ресурсів виконавчого органу Київської міської державної адміністрації.

За даними слідства, комунальне підприємство "Плесо" провело тендер на розчищення струмка Вершинка в Солом’янському районі Києва. Підрядник мав почати роботи на початку грудня 2020 року та виконати їх до 1 січня 2021-го. Підприємству сплатили за майже п’ять мільйонів гривень. У березі струмок Вершинка, який є правою притокою річки Либідь, та прилеглу територію оглянули експерти та встановили, що ніяких робіт із благоустрою тут не проводили, зазначили в столичній прокуратурі.

Під час обшуку на комунальному підприємстві "Плесо" вилучили копії актів виконаних робіт з розчищення струмка Вершинка. Правоохоронці знайшли підроблену ухвалу про виїмку необхідних слідству документів. У прокуратурі Києва стверджують, що столичні комунальники приховували цей документ.

Окрім того, за місцем реєстрації підприємство-підрядника не знайшли. Тому у прокуратурі вважають, що це може свідчити про фіктивні взаємовідносини між КП "Плесо" та підрядником. У відомстві додали, що слідчі дії тривають. Наразі розв'язують питання щодо повідомлення про підозру причетним до розтрати грошей столичного бюджету особам.

Напередодні у Києві у приміщеннях комунального підприємства "Київжитлоспецексплуатація" провели обшуки. В столичній прокуратурі розповіли, що у житлових будинках, де проводився капітальний ремонт під’їздів, провели огляди. Експерти встановили, що обсяги та вартість ремонтних робіт були завищені.

Раніше у комунальному підприємстві "Плесо" повідомляли, що у Києві розчистили від зарослів набережну річки Либідь. Столичні комунальники привели до належного санітарного стану територію поблизу вулиці Фізкультури. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися