У Києві знищили державний санаторій: подробиці (ФОТО)

Під час оренди розікрали усе майно та розібрали на будівельні матеріали корпуси

У Києві за час оренди розікрали усе майно державного оздоровчо-лікувального закладу "Журавушка". Про це повідомили пресслужба Київської міської прокуратури та Державне бюро розслідувань (ДБР), передають "Коментарі".

Державний оздоровчо-лікувальний заклад "Журавушка" у 2008 році передали у довгострокову оренду приватному підприємству. На той час на території комплексу функціонував санаторій та дитячий табір, зазначили у столичній прокуратурі. Після закінчення строку оренди лікувальний заклад мали повернути в управління державі.

Приватним підприємством, якому передали санаторій "Журавушка" в оренду, керував колишній директор цього закладу. Він разом з із керівником підконтрольного підприємства розтратив майно та фактично знищив санаторій. За даними експертизи збитки державі від цих дій оцінюють у 20 мільйонів гривень.

В Державному бюро розслідувань заявили, що розтрата майна санаторію "Журнавушка" відбувалася протягом 2015-2020 років. Протягом цього часу директор закладу — не колишній, а чинний. Він з керівником приватного підприємства, в оренді якого знаходився майновий комплекс санаторію, вивезли із закладу обладнання та меблі. Окрім того, корпуси та адміністративні будівлі санаторію розібрали на будівельні матеріали.

Досудове розслідування відносно колишнього керівника державного оздоровчо-лікувального закладу "Журавушка" та директора приватного підприємства завершено. За фактом розтрати державного майна в особливо великих розмірах обвинувальний акт скерували до суду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на мільйонному хабарі викрили члена правління ПрАТ "Укрпрофоздоровниця". Заступник голови правління структурного підрозділу профспілок України вимагав гроші за передачу в оренду санаторію, який розташований у Дніпропетровській області на березі водосховища. За свої "послуги" він спочатку отримав 200 тисяч гривень, а під час отримання ще 300 тисяч гривень був затриманий.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва наклав арешт на 45 санаторних комплексів орієнтовною вартістю 5 мільярдів гривень. Арешт, накладений на державні підприємства, — це вимушений крок, щоб не допустити збитків бюджету України від незаконної приватизації, зазначили в СБУ. Усі 45 санаторних комплексів були незаконно виведені із державної власності торік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися