Підрядника Подільського мосту підозрюють у несплаті мільйонних податків

Подробиці розслідування розповіли у столичній прокуратурі

У Києві підряднику, який виконував будівельні роботи на Подільському мосту через річку Дніпро, оголосили підозру у несплаті мільйонних податків. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Працівники підприємства, яке протягом 2020 року проводило роботи на Подільському мосту, відобразили у бухгалтерській та податковій звітності фінансові операції з фіктивними підприємствами-субпідрядниками, зазначили в столичній прокуратурі. Слідство вважає, що це дозволило підряднику ухилитися від сплати податків на понад дев’ять мільйонів гривень.

Директору приватного підприємства, яке на замовлення генпідрядника здійснювало будівельні роботи на Подільському мостовому переході повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Досудове розслідування триває, додали у прокуратурі Києва.

Нагадаємо, у липні 2021 року працівники столичної прокуратури та експерти в рамках відкритого кримінального провадження провели слідчі дії на місті будівництва Подільського мосту. Правоохоронці розслідують привласнення посадовцями комунального підприємства "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" та підрядниками коштів з державного бюджету, які виділені на будівництво мосту через річку Дніпро на Подолі. Прокурори, працівники поліції та експерти змогли провести огляд міста будівництва Подільського мосту лише на підставі ухвали слідчого судді. У столичній прокуратурі зазначали, що підрядники тривалий час перешкоджали цьому огляду. Після огляду будівництва Подільського мосту призначили низку судових експертиз.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на мосту імені Є. О. Патона планують виконати масштабні відновлювальні роботи, проте початок реконструкції відкладено через проблеми з розробкою проєктно-кошторисної документації. За даними столичної мерії, комунальна корпорація "Київавтодор" двічі намагалася закупити розробку проєктно-кошторисної документації із реставрації мосту Патона, але результати тендерів двічі відхиляв Антимонопольний комітет України.

Читайте також, як будують Подільський міст на Русанівських садах та дивіться відео усієї споруди, зняте з висоти пташиного польоту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися