У Києві викрили схему спекуляцій з місцями на кладовищах

Подробиці розповіли у Службі безпеки України

У Києві оголосили підозру посадовцю столичної ритуальної служби та керівнику приватної фірми, які торгували місцями для поховання на столичних кладовищах. Про це розповіли у Головному управлінні Служби безпеки України у столиці та Київської області, передають "Коментарі".

Схема вимагання хабарів за виділення місць для поховання на кладовищах Києва діяла понад півтора року. За даними слідства, у людей за поховання вимагали від 3-х до 50 тисяч доларів. Ціна "послуги" залежала від району розташування кладовища. Гроші збирали посередники — двоє мешканців Києва. Вони представлялися працівниками столичних кладовищ, хоча насправді ж один з них — приватний підприємець, інший — безробітний. 

Обом організаторам оборудки — заступнику директора спеціалізованого комунального підприємства "Спецкомбінат ПКПО" та директору одного із столичних комерційних підприємств повідомили про підозри у хабарництві. В СБУ додали, що слідчі дії у кримінальній справі тривають.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили корупційну схему продажу місць та організації поховань на закритих кладовищах столиці.

Нагадаємо, в одному з районів Києва викрили масштабну корупційну схему "Центру первинної медико-санітарної допомоги". У столиці керівники лікувального закладу роками крали гроші із заробітної плати медичного персоналу. За сім років учасники схеми привласнили понад 6,3 млн грн. До оборудки причетні головний лікар, три його заступники та бухгалтер медичної установи. Усім їм вже оголосили підозри. 

Читайте також, що у Києві розповіли про "відкати" на 300 мільйонів гривень при закупівлі ноутбуків для вчителів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися