Як на закритих кладовищах Києва за хабарі ховали людей: схема (ФОТО, ВІДЕО)

У прокуратурі розповіли про нелегальний продаж місць поховань у столиці

У Києві викрили корупційну схему продажу місць та організації поховань на закритих кладовищах столиці. Про це розповіли у пресслужбі Офісу генерального прокурора України (ОГПУ), передають "Коментарі".

За даними відомства, у столиці на хабарі затримали посібника посадовців Ритуальної служби комунального підприємства "Спецкомбінат ПКПО". Йому оголосили підозру за двома статями Кримінального кодексу України — пособництві в одержанні хабаря у значному розмірі, поєднаному з вимаганням грошей. Чоловіку інкримінують ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 ККУ, інформують в Офісі генпрокурора.

Слідство встановило, що низка осіб з числа керівництва комунального підприємства змовилися з підприємцями та іншими особами та організували корупційну схему. Учасники оборудки систематично вимагали гроші за виділення місць для поховання на закритих та напівзакритих кладовищах Києва, розповіли в ОГПУ. Ці кладовища перебувають на балансі столичного "Спецкомбінату ПКПО".

"Підозрюваний, виступаючи в ролі пособника посадовців комунального підприємства, займався організацією поховань. За даними слідства, раніше він одержав неправомірну вигоду у сумі 8000 доларів США за надання послуг з організації поховання, в тому числі, вирішення питання в СКП "Спецкомбінат ПКПО" щодо отримання місць для поховання на кладовищах", — йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора.

Чоловіка затримали після передачі іншого хабаря у розмірі 6000 доларів, додали у прокуратурі. Наразі підозрюваний знаходиться під домашнім арештом. Слідчі дії тривають, додали в ОГПУ.


Нагадаємо, у Державному бюро розслідувань заявили, що посадовці "Київавтодору" та одного з департаментів виконавчого органу Київської міськради привласнили понад 110 млн грн бюджетних грошей. За даними відомства, посадові особи закупили вантажні та спеціалізовані автомобілі для будівництва доріг за завищеними цінами. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в одному з районів Києва викрили масштабну корупційну схему "Центру первинної медико-санітарної допомоги". У столиці керівники лікувального закладу роками крали гроші із заробітної плати медичного персоналу. За сім років учасники схеми привласнили понад 6,3 млн грн. До оборудки причетні головний лікар, три його заступники та бухгалтер медичної установи. Усім їм вже оголосили підозри. 

Крім того, у Києві судитимуть екскерівника відділу Київської обласної ради за розкрадання двох мільйонів гривень адресної допомоги мешканцям Київщини. Експосадовець у змові з підпорядкованим йому працівником заволодів бюджетними коштами. Гроші були передбачені для виплат адресної допомоги людям з інвалідністю, ветеранам війни та праці, учасникам бойових дій та іншим соціальним категоріям мешканців Київської області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Укроп

9 липня 2021, 11:27

Украинский чиновник - лох, если из прошедших через его руки денег к рукам ничего не прилипло. И чем больше прилипло - тем более он "уважаемый" человек. "Вылечить" можно только, если брать будет некому.

андрей

9 липня 2021, 11:26

По совокупности ритуальные службы и работники кладбищ по взяткам превзошли таможенников и п.ц.у вместе взятых!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися