Під Борисполем знищили величезну плантацію конопель (ФОТО)

Площа засіву займала кілька гектарів

В Бориспільському районі Київської області виявили та знищили плантацію конопель. Про це розповіли у Департаменті боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України, передають "Коментарі".

Правоохоронці виявили нарковмісні рослини на полі. Майже сто тисяч кущів коноплі займали площу у близько трьох з половиною гектари. Вартість наркотичної сировини на "чорному" ринку оцінюють у понад 20 мільйонів гривень. Плантація рослин конопель знаходилась неподалік села Вовчків. Зразки кущів направили на експертизу, а решту рослин коноплі знищили на території поля.

За фактом вирощування кущів коноплі відкрили кримінальне провадження. Правоохоронці встановлюють власників незаконного посіву та коло осіб, причетних до вирощування нарковмісних рослин.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщині виявили та знищили плантацію "елітної" коноплі вартістю у понад два мільйони гривень. Плантацію конопель елітних сортів виявили у селі Соколівка Білоцерківського району регіону під час обшуків на території двох житлових будинків. За рослинами добре доглядали: на присадибних ділянках її вирощували у теплицях, поливали та обробляли.

Нагадаємо, працівники Київської митниці вилучили велику партію насіння сортової коноплі, яку намагалися поштою переслати в кілька країн світу. У столичній митниці повідомили, що вперше фіксують спробу вислати насіння наркотичних рослин з України за кордон. Партію насіння сортової коноплі у 15 міжнародних відправленнях намагався розіслати світом мешканець Волині. За документами у посилках були вказані перехідники до аудіо- та відеотехніки. Натомість київські митники вилучили 18 тисяч насінин сортового канабісу. Українець намагався переслати їх до США, Росії, Казахстану та інших країн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися