На Київщині виявили плантацію "елітної" коноплі (ФОТО)

Подробиці розповіли у прокуратурі

На Київщині виявили та знищили плантацію "елітної" коноплі вартістю у понад два мільйони гривень. Про це розповіли в обласній прокуратурі, передають "Коментарі".

Плантацію конопель елітних сортів виявили у селі Соколівка Білоцерківського району Київської області під час обшуків на території двох житлових будинків. За рослинами добре доглядали: на присадибних ділянках її вирощували у теплицях, поливали та обробляли, зазначили у прокуратурі.

Правоохоронці вилучили 100 кущів культивованої коноплі та обладнання для поливу. Вартість наркотичної сировини на "чорному ринку" може складати понад два мільйони гривень. Після експертизи вилучені рослини спалили. Досудове розслідування триває під супроводом Фастівського районного відділення Головного управління СБУ у Києві та Київській області. Коло осіб, причетних до посіву та вирощування коноплі, встановлюють.

Нагадаємо, працівники Київської митниці вилучили велику партію насіння сортової коноплі, яку намагалися поштою переслати в кілька країн світу. У столичній митниці повідомили, що вперше фіксують спробу вислати насіння наркотичних рослин з України за кордон. Партію насіння сортової коноплі у 15 міжнародних відправленнях намагався розіслати світом мешканець Волині. За документами у посилках були вказані перехідники до аудіо- та відеотехніки. Натомість київські митники вилучили 18 тисяч насінин сортового канабісу. Українець намагався переслати їх до США, Росії, Казахстану та інших країн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в міжнародному аеропорту "Київ" (Жуляни) виявили незаконне перевезення партії дорогоцінних годинників. Під час перевірки прикордонники та митники знайшли в іноземця 16 швейцарських годинників марки "Ролекс". До України елітні аксесуари привіз громадянин США. Вартість партії швейцарських годинників марки "Ролекс" оцінили у понад 100 тисяч євро. 

Читайте також, як на складі Київської митниці з поштового відправлення вилучили 30 старовинних монет, які під виглядом значків пересилали з Маріуполя до Ізраїлю. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Леонід

21 серпня 2021, 16:12

Куди дув вітер?

Оппа

21 серпня 2021, 16:04

Прям элитной ? Так делайте как папередники делали - чуть уничтожили на показуху, а остальное продали ! Правоохранительные органы всё таки как ни как.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися