Мер Гостомеля та його зять "погоріли" на великому хабарі (ФОТО)

Від підприємця за дозвіл на забудову вимагали 600 тисяч доларів

Голові Гостомельської селищної ради, який отримав хабар за допомогу у придбанні землі в Київській області під забудову, оголосили підозру, повідомили у Державному бюро розслідувань (ДБР). Про масштабну корупційну схему розповіли в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

За даними ДБР, голова селищної ради Гостомелю обіцяв за 20 тисяч доларів сприяти погодження продажу землі під забудову. За дозвіл мали проголосувати депутати об’єднаної територіальної громади. Земельна ділянка, яку планували продати забудовнику, знаходиться в оренді Міністерства оборони України.

До схеми були залучені посадовець Міноборони та помічник голови Гостомельської селищної ради. Їх затримали під час одержання грошей та оголосили підозри в отриманні хабаря. Чоловікам загрожує до десяти років тюрми з конфіскацією майна.

Окрім того, в Офісі генпрокурора повідомили, що заарештували зятя голови Гостомельської селищної ради та його спільника. Чоловіки за 600 тисяч доларів обіцяли сприяти виділенню земельних ділянок площею понад гектар під забудову у лісовій зоні. Ця земля знаходиться у власності Державного агентства лісових ресурсів України. За даними СБУ, підприємець планував збудувати на цій земельній ділянці торговий центр.

Хабарників затримали під час отримання 300 тисяч доларів. Зятю голови Гостомельської селищної ради та його спільнику оголосили підозри у шахрайстві в особливо великих розмірах. Вони заарештовані з правом вийти на свободу під заставу. Для зятя голови Гостомельської селищної ради сума застави встановлена у майже 14 мільйонів гривень, для його спільника — три мільйони гривень. Досудове розслідування триває.


Нагадаємо, у ході контролю за вчиненням злочину після одержання коштів посадовця Міноборони та посередника затримали та повідомили їм про підозру у вересні 2021 року. Надалі у ході проведення слідчих дій правоохоронці встановили організатора злочину – гостомельського селищного голову.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на мільйонному хабарі викрили члена правління ПрАТ "Укрпрофоздоровниця". Заступник голови правління структурного підрозділу профспілок України вимагав мільйон гривень за передачу в оренду санаторію, який розташований у Дніпропетровській області на березі водосховища. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


забияка

27 листопада 2021, 12:35

"пацанышли к успеху... не повезло, не фортануло!" кто ж это слил инфу?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися