Ліквідована схема багатомільйонних махінацій із землею поблизу Києва (ФОТО)

Подробиці розповіли у Службі безпеки України

Посадовців однієї з селищних рад Київської області викрили на багатомільйонних махінаціях із земельними ділянками в Обухівському районі. Про це розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

За даними правоохоронців, землю посадовці привласнювали через її продаж підконтрольній приватній структурі. Ціна була занижена у десять разів від ринкової.

Посадовці селищної ради залучили до схеми суб’єкта оціночної діяльності. Він виготовив висновки про експертну грошову оцінку землі, призначених під забудову, встановили слідчі. На підставі цього висновку селищна рада продала підконтрольній приватній структурі сім земельних ділянок загальною площею понад 26 гектарів. Ділки сплатили за них громаді 55 мільйонів гривень, середня ринкова вартість цієї землі становить майже 800 мільйонів гривень.

Майже три десятки обшуків провели українські правоохоронці за адресами роботи та мешкання фігурантів кримінального провадження. Під час обшуків вилучили документи та інші речові докази. Досудове слідство триває, додали в СБУ. Збитки територіальній громаді оцінюють у понад 700 мільйонів гривень.

Нагадаємо, у державну власність повернули незаконно передані у приватну власність земельні ділянки заповідного фонду на території Біличанського лісу. Відповідне рішення ухвалив суд за позовами Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської області. Встановлено, що Коцюбинська селищна рада передала у приватну власність фізичним особам землю лісового фонду площею 0,25 гектарів. Це зробили за відсутності дозволу Кабінету міністрів України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер столиці Віталій Кличко заявив, що обласна влада намагається відібрати у громади Києва частину території. Кличко нагадав, що межі Києва встановлені у 1989 році й територія до сьогодні не змінювалася. Київська мерія звернулася до правоохоронців, щоб вони у стислі терміни надали правову оцінку діям київської обласної влади. Кличко також пояснив, що відбувається з землею у Києві.

Читайте також, чому Коцюбинська громада звернулась до президента України Володимира Зеленського втрутитися у ситуацію із межами Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися