У Києві ділки намагались нажитися на великій партії бронежилетів (ФОТО)

Подробиці схеми розповіли столичні митники

Київські митники викрили схему наживи при ввезенні бронежилетів в Україну. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської митниці.

Столичні підприємці намагалися незаконно ввезти майже 400 бронежилетів з балістичними пластинами IV класу захисту. Вартість товару оцінили у понад три мільйони гривень. Під час митного контролю виявилося, що документи на бронежилети підроблені.

У Київській митниці пояснили, що підставою для ввезення в Україну бронежилетів є два документи. Це сертифікат кінцевого споживача з подальшою безоплатною передачею товару, що використовують волонтери, або відповідний дозвіл на ввезення бронежилетів, що дає можливість продавати вироби.

Велику партію бронежилетів ділки намагалися ввезти під виглядом гуманітарної допомоги. Для цього митникам надали сертифікат, нібито виданий підрозділом військового формування. Під час перевірки з’ясувалося, що військове формування цей документ не видавало та бронежилети не замовляло. Київські митники вилучили партію бронежилетів в комплекті з пластинами та склали протокол про порушення митних правил.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві затримали шахрая, який продавав волонтерам неякісні бронежилети. Куплені бронежилети не витримували постріли з автоматичної зброї та не відповідали вимогам якості захисту. Правоохоронці затримали 29-річного уродженця Донеччини із речовими доказами під час чергового продажу бронежилетів волонтеру. Затриманому загрожує до восьми років тюрми.

Нагадаємо, у Печерському районі столиці викрили підприємця, який налагодив продаж гуманітарної допомоги, отриманої від країн Європейського Союзу та США. Ділок систематично наживався на продажу військової амуніції, продуктах та товарах особистої гігієни. Для зберігання гуманітарної допомоги бізнесмен орендував у Києві склад.

Читайте також, що у Києві під час війни колишні правоохоронці пограбували відділення Держспецзв’язку на 90 мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися