У Києві судитимуть за держзраду помічника нардепа від партії Зеленського (ВІДЕО)

Подробиці розповіли у Службі безпеки України

У Києві під час спецоперації затримали помічника народного депутата України, який співпрацював з російськими спецслужбами та передавав ФСБ РФ розвіддані з різних напрямів. Про це розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

Викритий російський агент мав позивний "Атлант". Помічник народного обранця передавав російським кураторам інформацію щодо зміцнення державного кордону України з Росією, про міжнародну співпрацю та внутрішньополітичний курс. За свої "послуги" від російських спецслужб затриманий щомісячно отримував від 1,5 до 4 тисяч доларів.

"У вересні мене запросили працювати в Раду помічником-консультантом на громадських засадах. Я був секретарем робочої групи з питань розвитку державної прикордонної політики", — розповів затриманий.

Зрадника завербували під час поїздки до Москви. У Службі безпеки не називають його прізвище, але й не приховують обличчя затриманого та підозрюваного у державній зраді на відео. За даними ЗМІ, українські спецслужби затримали Ігора Гармашова. Він працював помічником члена парламентського комітету з питань національної безпеки оборони і розвідки України, народного депутата від партії "Слуга народу" Юрія Здебського.

У Службі безпеки України зазначили, що підозрюваний у державній зраді знаходиться під вартою. Досудове розслідування закінчили, а матеріали вже передали в суд.

затримали агента російських спецслужб, який коригував ракетні удари по столиці. Серед об’єктів, по якому цілив ворог, був стратегічний оборонний завод. Окрім того, ще одного поплічника російських окупантів викрили на одному з київських державних підприємств.

Нагадаємо, працівники Служби безпеки України знешкодили злочинне угруповання, що діяло у Києві під виглядом добровольчого батальйону. 

Читайте також, як у Києві ліквідували масштабний канал легалізації росіян та інших іноземців в Україні.

Читайте также