Захисникам аеропорту "Київ" інкримінують мародерство: що відомо

З приміщень вкрали техніку, брендові аксесуари, парфуми та інші речі

У Державному бюро розслідувань (ДБР) заявили, що кримінальна справа щодо аеропорту "Київ" відкрита за фактами розкрадання та пошкодження майна, а не проти конкретних осіб, зокрема — екскомандира обороною аеропорту "Київ" (Жуляни) Сергія Кривоноса. Як передають "Коментарі", про скандальну кримінальну справу в ефірі телеканалу "Київ" розповіла радниця з комунікації ДБР Тетяна Сапьян.

"Справа відкрита за фактом розкрадання майна, а не проти конкретних осіб. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років", — заявила Сапьян.

Представниця Державного бюро розслідувань додала, що про вкрадене та знищене майно заявили представники аеропорту "Київ" (Жуляни). З початку повномасштабного воєнного вторгнення за час оборони летовища військовими, якими керував Сергій Кривонос, нібито зникли не тільки речі, що можуть знадобитись під час військових дій.

"Представники аеропорту повідомили про розкрадання майна та службової техніки. Зникли не лише ті речі, які могли знадобитись для оборони на той час, але й звичайні предмети, які призначені для мирного цивільного життя, на кшталт брендових аксесуарів, парфумів та інших предметів", — розповіла радниця з комунікації ДБР Тетяна Сапьян.

В ДБР уточнили, що ще не визначили статус Сергія Кривоноса, який фігурує у матеріалах кримінальної справи. Офіційно статуси підозрюваних ще нікому не надали.

"Єдину інформацію, яку я можу дати на сьогоднішній день, що процесуально статус його (Сергія Кривоноса, — ред.) ще не визначений", — сказала радниця з комунікації ДБР.

Екскомандир обороною міжнародного аеропорту "Київ" (Жуляни) Сергій Кривонос вважає кримінальну справу політичним замовленням та заявив, що наказ на це провадження нібито віддав президент України Володимир Зеленський. На таку заяву вже відреагували в Генеральному штабі Збройних сил України, де звинуватили Кривоноса у дискредитації вищого політичного керівництва країни під час воєнного стану. 

Читайте также