Представники Міноборони України вкрали пів мільйона доларів на амуніції (ВІДЕО)

Подробиці схеми привласнення державних коштів

У Києві викрили двох представників Міністерства оборони України на привласненні 580 тисяч доларів під час закупівлі військової амуніції. Про схему розповіли в Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що до організації схеми привласнення коштів в особливо великих розмірах причетні засновники офшорної компанії на території Королівства Бахрейн. Обидва — громадяни України, один із них — діючий адвокат.

Виконуючи доручення Міністерства оборони України як представники підприємці знайшли за кордоном постачальника військових товарів для Збройних сил України та організували укладення договору між оборонним відомством та турецькою компанією. Сума контракту становила понад 16 мільйонів євро.

"Фігуранти переконали керівництво турецької компанії укласти договір з підконтрольним товариством на закупівлю 1000 військових балістичних жилетів IV-го рівня захисту для їх термінової поставки на потреби ЗСУ. В результаті офшорна компанія отримала 580 тисяч доларів", — йдеться в повідомленні.

Після отримання коштів жодних поставок продукції військового призначення не було. Гроші шахраї розподілили між собою. Наразі трьом учасникам злочинної схеми повідомили про підозри у шахрайстві. Під час обшуків у підозрюваних ва вилучили 17 мільйонів гривень, 400 тисяч доларів, 100 тисяч євро, "чорнові" записи та документацію. Серед підозрюваних – співзасновники та директор бахрейнської компанії. Їм загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

неохоче повертають отриману зброю — з 6,5 тисяч одиниць здали лише тисячу. 

Нещодавно у Деснянському районі Києва виявили одне з добровольчих формувань територіальної оборони, учасники якого незаконно зберігали арсенал зброї та боєприпасів. Подробиці спецоперації — в нашому матеріалі.

Читайте також, що під виглядом добровольців у Києві діяла банда під керівництвом російського агента.

Читайте также