У Києві розікрали мільйони на послугах з обробки даних БТІ (ФОТО)

Що відомо про привласнення бюджетних коштів

У Києві за розкрадання десяти мільйонів гривень, виділених на обробку даних київського Бюро технічної інвентаризації (БТІ) судитимуть посадовця та підрядника. Подробиці розповіли в столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

Між комунальним підприємством "Київське міське бюро технічної інвентаризації" та приватним підприємством "Лабораторія інформаційних технологій" був укладений договір щодо закупівлі послуг з обробки даних та оцифрування технічної документації на столичні об'єкти нерухомості. Загальна вартість послуг становила 30 мільйонів гривень. Слідство встановило, що протягом 2018-2021 років виконавець робіт привласнив третину цих коштів.

Внаслідок необґрунтованого завищення витрат підрядник "заробив" на контракті 10 мільйонів гривень, а гроші "відмив" через фіктивні фірми під виглядом оплати за послуги. Генерального директора ПП "Лабораторія інформаційних технологій" судитимуть за заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах, та службове підроблення. Через таку схему у службовій недбалості раніше звинуватили заступника начальника – голову тендерного комітету комунального підприємства "Київське міське бюро технічної інвентаризації". Обидва обвинувальні акти скерували до суду.

Нагадаємо, у Києві викрили двох представників Міністерства оборони України на привласненні 580 тисяч доларів під час закупівлі військової амуніції. Слідство встановило, що до організації схеми привласнення коштів в особливо великих розмірах причетні засновники офшорної компанії на території Королівства Бахрейн. Обидва — громадяни України, один із них — діючий адвокат.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві домоглися скасування незаконної реєстрації прав власності на Оболонський острів за приватним підприємством. Громада Києва могла втратити територію Оболонського острову, розташованого поряд з парком "Наталка" на площі у майже 148 тисяч квадратних метрів. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, як ексголова Державного агентства резерву України організував схему продажу дизельного палива в особливо великих обсягах за вдвічі нижчою за ринкову ціною.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися