У Києві нейтралізували ще одну ботоферму: що відомо (ФОТО)

Подробиці розповіли в СБУ

У Києві спецпризначенці нейтралізували ще одну ботоферму, які співпрацювали з російськими PR-компаніями. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Служби безпеки України.

В СБУ повідомили, що до створення ботоферми причетні двоє киян. Ці мешканці столиці колись працювали в ІТ-галузі. У власних помешканнях ділки організували процес масової реєстрації та адміністрування фейкових акаунтів у соцмережах Instagram та Facebook. Таким чином створили три тисячі фіктивних акаунтів. Через них поширювали деструктивний контент.

Адміністратори ботоферми проводили інформаційні атаки для дискредитації міністерств і відомств, правоохоронних структур, військкоматів та Конституційного суду України. Для анонімних "облікових записів" ботів та кияни розробили спеціалізований програмно-апаратний комплекс. Серед клієнтів ботоферми були російські PR-компанії, що поширювали антиукраїнський контент.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області викрили потужну ботоферму, за допомогою якої в українському інформаційному просторі сіяли панічні настрої серед населення та російські фейки. Ботоферму на п’ять тисяч акаунтів створив та адміністрував 24-річний уродженець Запорізької області. Чоловік мешкав у Білій Церкві. Фейкові акаунти реєстрував через російські електронні поштові сервіси та віртуальні номери російських і білоруських мобільних операторів. В окремих випадках для їх верифікації використовував підроблені документи українських громадян.

Нагадаємо, у Києві викрили двох представників Міністерства оборони України, які привласнили 580 тисяч доларів під час закупівлі військової амуніції для ЗСУ. До організації схеми привласнення коштів в особливо великих розмірах причетні громадяни України. Гроші турецької компанії "відмили" через власну офшорну компанію у Бахрейні. 

Окрім того, у Деснянському районі Києва виявили одне з добровольчих формувань територіальної оборони, учасники якого незаконно зберігали арсенал зброї та боєприпасів. Подробиці спецоперації — в нашому матеріалі.

Читайте також, що під виглядом добровольців у Києві діяла банда під керівництвом російського агента.

Читайте также