У Києві за державну зраду судитимуть коригувальницю ворожого вогню

У Києві судитимуть місцеву мешканку, що передавала ворогу координати для ракетних ударів

Київська міська прокуратура повідомляє про скерування до суду обвинувального акту відносно громадянки України. Вона обвинувачується у вчиненні державної зради в умовах воєнного стану за попередньою змовою групи осіб.

Слідство виявило, що з березня по червень поточного року 60-річна мешканка Києва збирала інформацію про місця розташування важливих об’єктів на Київщині. Зловмисниця разом з іншим громадянином України діяла на замовлення спецслужб РФ. 

Фото та координати розташування об’єктів, а також зібрану інформацію жінка через спільника передавала службам країни-агресора. Для цього підозрювана використовувала мобільні додатки. Загалом коригувальниця російського вогню передала ворогам дані про 21 об’єкт на Київщині.

Під час обшуку у помешканні зловмисниці правоохоронці вилучили речові докази: мобільний телефон, комп’ютери, флешки та записи, що підтверджують протиправну діяльність.

Обвинувальний акт відносно коригувальниці скеровано для розгляду до Голосіївського районного суду міста Києва. Слідство стосовно її спільника триває.

Також на сайті: тестування системи Служби порятунку 112 на Київщині - оголошена кінцева мета. Реалізувати систему екстреної допомоги у пілотному форматі планують до кінця 2022 року. Питання створення в країні системи екстреної допомоги за єдиним номером 112 знаходиться у фокусі уваги Президента України.

Читайте далі: відчайдушні знижки – квартири в новобудовах Києва вже продають "за двома цінами". Продаж квартир у київських новобудовах пристосовується до військових реалій. Забудовники готові вдатися до відчайдушних знижок для реальних покупців. 

"Коментарі" повідомляють: пара херсонців вирвалася з окупації та відкрила бізнес у Києві. "Приїхали до Києва, знайшли приміщення та зробили ремонт. Тепер працюємо у вільній Україні", - співзасновники кав'ярні "Незалежність".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися