Тестування системи Служби порятунку 112 на Київщині: оголошена кінцева мета

Реалізувати систему екстреної допомоги у пілотному форматі планують до кінця 2022 року

Питання створення в країні системи екстреної допомоги за єдиним номером 112 знаходиться у фокусі уваги Президента України.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Ігор Бондаренко.

За словами Ігоря Бондаренко, інфраструктура номерів 101, 102, 103 дісталася Україні у спадок з радянських часів. Відтоді система особливо не модернізувалася.

Заступник міністра внутрішніх справ зазначив, що система працює через логіку комутації екстрених викликів на наземній інфраструктурі за географічним принципом.

Він привів у приклад ситуацію, коли Чернігів був майже оточений росіянами. Навколо міста відбувалися активні бойові дії, що призвели до пошкодження наземної частини інфраструктури.

"І коли ця частина інфраструктури була зруйнована, комунікація була втрачена. Тобто, у людей десь частково працювали стаціонарні телефони, десь працювали мобільні телефони, частина з операторів не працювала, частина — підтримувала роботу. Але додзвонитися нормально люди нікуди не могли, бо був порушений цей порядок визначених комутацій, і з’єднання просто не відбувалося", — розповів Ігор Бондаренко.

Посадовець зазначив, що співробітники поліції та ДСНС друкували на листках номери мобільних телефонів і розклеювали по місту. Це було зроблено для того, щоб люди хоча б якось могли надати інформацію.

"Логіка впровадження цієї нової системи — це, зокрема, і про централізовану комутацію викликів. Є центральний оператор та диспетчерсько-регіональні центри. Диспетчер знаходиться у тій місцевості, яку знає, розуміє, які сили й засоби є на місці, та відповідно спрямовує їх", — повідомив Бондаренко.

Окремо він зазначив, що запровадження системи екстрених викликів стало обов'язковим для України після підписання угоди про асоціацію з ЄС. Її розробку та запуск фінансує Європейський інвестиційний банк.

Бондаренко заявив, що МВС планує реалізувати систему екстреної допомоги у пілотному форматі на Київщині до кінця 2022 року.

Кінцева мета — забезпечити надання екстреної допомоги населенню через безперебійний канал зв’язку на всі екстрені служби на всій території України.

Читайте далі: відчайдушні знижки – квартири в новобудовах Києва вже продають "за двома цінами". Продаж квартир у київських новобудовах пристосовується до військових реалій. Забудовники готові вдатися до відчайдушних знижок для реальних покупців.

"Коментарі" повідомляють: пара херсонців вирвалася з окупації та відкрила бізнес у Києві"Приїхали до Києва, знайшли приміщення та зробили ремонт. Тепер працюємо у вільній Україні", - співзасновники кав'ярні "Незалежність".

Також на сайті: у Київській області ліквідують наслідки негоди – кілька сотень селищ чекають світла. Електромонтери продовжують працювати у посиленому режимі, щоб якнайшвидше повернути електроенергію для знеструмлених селищ. Для ліквідації наслідків негоди ДПЕК "Київські регіональні електромережі" залучило 75 бригад - 228 робітників та 80 одиниць техніки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися