В поліції розповіли про потужний обстріл Київської області

Регіон обстрілювали сучасними ракетами

Київську область російські окупанти 10 жовтня атакували сучасними ракетами, які складно зафіксувати радіолокаційними пристроями. Про це в ефірі телемарафону розповів начальник Національної поліції України в Київській області Андрій Нєбитов, передають "Коментарі".

За його словами, по території Київської області завдали 23 ворожих ударів, з яких 14 відбили підрозділи Протиповітряної оборони.

"Дев’ять ракет, які втрапили, зруйнували цивільну інфраструктуру — житлові будинки наших співвітчизників. 23 будинки знищено повністю і частково на Обухівщині, там є шість потерпілих, один з яких був с фактично травматичною ампутацією ноги", — сказав Нєбитов.

Поліцейським вдалося своєчасно доставити чоловіка до лікарні, що допомогло врятувати йому ногу від ампутації.

"Є пошкодження і у Вишгородському районі, де фактично зруйноване приватне підприємство. Там є три потерпілих. Один хлопець, 1990 року народження, який працював водієм, загинув під уламками від ракети", — повідомив правоохоронець.

Вартість ракети, що влучила у підприємство в Вишгородському районі Київської області становить 13 мільйонів доларів.

"Ця ракета Х-101 — сучасна. Вона важить дві тони чотириста кілограмів. Бойовий заряд в неї 400 кілограмів. Відстань, на яку може вражати, це 5,5 тисяч кілометрів. Летить вона зі швидкістю 200 метрів на секунду. Але вона є дуже складна до її виявлення радіолокаційними пристроями", — розповів начальник поліції Київщини.

В Обухівському районі Київської області збили одну з таких ворожих ракет, що прямувала з південного напрямку на Київ, додав Нєбитов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 13 жовтня вночі у Київській області під обстріл дронами-камікадзе потрапив Бучанський район. Тут зафіксували три обстріли ворожими безпілотниками. Внаслідок вибухів сталися пожежі. За попередніми даними, обійшлося без потерпілих. Відомо, що під обстріли потрапила Макарівська територіальна громада. 

Нагадаємо, Київська міська рада затвердила виділення сотень мільйонів гривень на відбудову інфраструктури та житла у кількох громадах пристоличного регіону, що найбільше постраждали внаслідок атаки російських окупантів на Київ. Які громади отримають фінансову допомогу від столиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, як антидроновий купол допоможе захистити Київ безпілотників-камікадзе.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися