Експерт розповів про антидроновий купол над Києвом

Як буде працювати система захисту від безпілотників-камікадзе

Захистити Київ від атаки ворожих безпілотників-камікадзе допоможе антидроновий купол. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів військовий експерт Олег Жданов, передають "Коментарі".

За його словами, дрони не стануть альтернативною зброєю для ракет російських окупантів, але для українських військових вони становлять певну проблему.

"Треба з ними боротися. Це є проблематичним, тому що не кожний засіб протиповітряної оборони може збивати ці летючі мопеди. Для нас це проблема, яку ми намагаємося вирішити", — сказав Жданов.

Експерт пояснив, що собою представляє антидроновий купол та як ця захисна система від безпілотників-камікадзе працює.

"Купол буде уявляти собою мережу розставлених міні е-е реп радіоелектронних станцій радіоелектронної боротьби. Це маленькі станції, що будуть визначати, як тільки "побачать" присутність безпілотніка в повітрі, вони будуть включатися і гасити його сигнал. Таким чином буде боротися", — поінформував військовий експерт.

Першу антидронову "парасольку" планують встановити саме над Києвом. Якщо ця захисна система працюватиме ефективно проти безпілотників-камікадзе, її поширять на інші міста.

"Ці станції вмикаються лише тоді, коли вони бачать сам дрон, і вмикаються лише тільки ті станції, які дістануть до цього дрону для того, щоб його сліпити. Якщо дрон просувається далі, по його курсу теж вмикаються ці станції і давлять сигнал, або електронику самого дрону, виводячі його з ладу, і він буде просто падати", — додав Жданов

Експерт також зазначив, що дрони не замінять ракети тому, що мають значну різницю в ємності зарядів. Якщо ракета несе 300 кілограмів вибухівки, то дрон у десять разів менше. Встановлення антидронового куполу над Києвом планують обговорити під час Національного оборонного форуму. Захід відбудеться у столиці з 19 до 21 жовтня.

Нагадаємо, у Києві не планують ніяких змін щодо початку опалювального сезону через нещодавні обстріли російських окупантів столиці. Минулого тижня у Києві розпочали підключати до опалення школи, лікарні, дитячі садки та інші соціальні установи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що внаслідок атаки російських окупантів на Київ 10 жовтня у столиці пошкоджені понад сім десятків об’єктів та житлових будинків. Зазнали різного ступеню ушкоджень 45 житлових будинків, п’ять об’єктів критичної інфраструктури та ЖКГ, дитячий садочок та три школи, а також дві будівлі закладів позашкільного виховання. Окрім того, ракетними обстрілами пошкоджені п’ять закладів охорони здоров’я та шість закладів культури.

Читайте також, що у Києві та Київській області запровадили погодинні відключення світла.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися