У Київській області на хабарі погоріли керівники комунального підприємства (ФОТО)

Що відомо про вимагання грошей

У Бориспільському районі Київської області під час отримання хабаря затримали посадовців комунального підприємства. Подробиці розповіли в регіональній поліції та прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними правоохоронців, директора та заступника одного з комунальних підприємств затримали під час отримання першого траншу хабаря у розмірі 10 тисяч гривень. Загалом державні службовці вимагали з підприємця 50 тисяч гривень. За ці гроші обіцяли укладання договору на виконання будівельних робіт з використанням спеціальної техніки, що перебуває на балансі їхнього підприємства.

Поліцейські затримали та заарештували обох посадовців. Чоловікам повідомили про підозру за фактом одержання хабаря. Комунальникам загрожує до десяти років тюрми. Триває досудове розслідування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили схему незаконного перетину державного кордону України шляхом внесення відомств до системи "Шлях" та затримали групу людей. Схему переправлення через державний кордон України чоловіків призовного віку організував керівник громадської організації. Подробиці — в нашому матеріалі.

Окрім того, що за схожою схемою з використанням посадовцями системи "Шлях" правоохоронці затримали керівника Броварської районної військової адміністрації Павла Проскочило та його радника під час нібито отримання хабаря у 350 тисяч гривень. Після цього посадовець взяв участь у сесії районної ради, під час якої спростував підозри прокуратури та заявив, що продовжує виконувати свої обов’язки на посаді, однак був відсторонений.

Нагадаємо, у Києві підозрюють у привласненні рекреаційної зони на території Труханового острова навпроти історичного центру столиці групу осіб. Серед підозрюваних у схемі з привласнення землі — голова Київської міської ради профспілок та приватний нотаріус. Підроблені документи допомогли шахраям здійснили незаконну перереєстрацію об’єктів нерухомості, що перебували у державній та комунальній власності. Мова йде про майно спортивної бази "Зеніт". Окрім того, була захоплена земельна ділянка площею майже шість гектарів на Трухановому острові.

Читайте также