На Київщині викрили схему переправлення чоловіків через кордон (ФОТО)

Що відомо про організаторів нелегального бізнесу

У Київській області викрили групу осіб на схемі переправлення військовозобов’язаних через державний кордон під виглядом студентів та волонтерів. Подробиці розповіли в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що під час військового стану група чоловіків організувала схему перетину державного кордону громадянами призовного віку. Фіктивні документи, що дозволяли перетнути кордон під виглядом волонтерів або студентів виготовляли за 4500-5500 доларів. Чотирьом чоловікам вже повідомили про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України, одному з них підозру оголосили заочно. Трьох чоловік затримали та заарештували. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили схему незаконного перетину державного кордону України шляхом внесення відомств до системи "Шлях" та затримали групу людей. Схему переправлення через державний кордон України чоловіків призовного віку організував керівник громадської організації. Подробиці — в нашому матеріалі.

Окрім того, що за схожою схемою з використанням посадовцями системи "Шлях" правоохоронці затримали керівника Броварської районної військової адміністрації Павла Проскочило та його радника під час нібито отримання хабаря у 350 тисяч гривень. Після цього посадовець взяв участь у сесії районної ради, під час якої спростував підозри прокуратури та заявив, що продовжує виконувати свої обов’язки на посаді, однак був відсторонений.

Нагадаємо, у Києві підозрюють у привласненні рекреаційної зони на території Труханового острова навпроти історичного центру столиці групу осіб. Серед підозрюваних у схемі з привласнення землі — голова Київської міської ради профспілок та приватний нотаріус. Підроблені документи допомогли шахраям здійснили незаконну перереєстрацію об’єктів нерухомості, що перебували у державній та комунальній власності. Мова йде про майно спортивної бази "Зеніт". Окрім того, була захоплена земельна ділянка площею майже шість гектарів на Трухановому острові.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися