У Києві вилучили контрабанду партії димедролу з Китаю (ФОТО)

Що відомо про нелегальний товар

Мешканцю Київської області повідомили про підозру у контрабанді сильнодіючої речовини з Китаю. Про це розповіли в регіональній прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що підозрюваний замовив з Китайської Народної Республіки 200 кілограмів дифенгідраміну ("Димедрол"). Сильнодіючу речовину доставили в Україну міжнародним поштовим відправленням. Замовник уклав договір з підприємством, що надає митно-брокерські послуги. Щоб приховати нелегальний товар від митного контролю, чоловік надав митникам документи, де зазначено, що вміст вантажу призначений для виробництва засобів по догляду за тілом. 

Під час проведення обшуків у Києві вилучили значну кількість хімічних речовин та інші речові докази. Підприємцю за фактом контрабанди сильнодіючої речовини повідомили про підозру. В рамках досудового розслідування призначили відповідні експертизи вилученого товару. Окрім того, в прокуратурі готують клопотання щодо арешту вилученого майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві повернули у державну власність гуртожитки Національного авіаційного університету вартістю 100 мільйонів гривень. Слідство встановило, що два гуртожитки, розташовані по вулиці Вітряні Гори в Києві, у 2016 році на підставі низки підроблених документів спочатку незаконно перейшли у власність комерційної структури та у подальшому — у власність фізичних осіб. Загальна площа нерухомості становить понад дві тисячі квадратних метрів.

Нагадаємо, Нагадаємо, в одній із територіальних громад Бучанського району Київської області в судовому порядку повернули майже пів сотні гектарів лісу. Суд задовольнив позови Києво-Святошинської окружної прокуратури про повернення у власність територіальної громади земельних ділянок вартістю понад 410 мільйонів гривень. Відомо, що підприємство незаконно набуло право власності на землю лісового фонду в селі Дмитрівка.

Окрім того, Київське обласне управління лісового та мисливського господарства звернулося за допомогою до Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) через рейдерське захоплення земель лісового фонду. У Київському лісгоспі стверджують, що рейдери привласнили майже 88 гектарів земель та майбутній заказник "Печера Геонавт". Ці земельні ділянки знаходяться в Обухівському районі Київської області біля села Ходосівка. Без згоди Київського лісгоспу вся територія вже поділена на 67 земельних ділянок, які незаконно продаватимуться під котеджі. При цьому буде знищено великий лісовий масив, куди входить територія майбутнього заказника "Печера Геонавт", наголосили у Київському еколого-культурному центрі. Саме КЕКЦ створював заказник "Печера Геонавт". Активісти зазначають, що печера Геонавт – єдина в Київській області печера природного походження. Київський еколого-культурний центр готує позов до суду щодо незаконного захоплення земель.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися