Депутат та столичний банкір організували схему втечі ухилянтів за кордон (ФОТО)

Відомі подробиці схем та затримання

Депутата від забороненої в Україні партії "ОПЗЖ" та керівника філії столичного банку затримали за організацію схеми втечі чоловіків призовного віку за кордон. Про затримання та схему розповіли в Службі безпеки України, передають "Коментарі".

За даними відомства, організаторів трафіків нелегалів затримані в результаті слідчо-оперативних дій у Києві та Луцьку. Один з затриманих — депутат Чернігівської районної ради від забороненої в Україні партії "ОПЗЖ". Політик пропонував потенційним призовникам незаконно виїжджати за кордон під виглядом багатодітних батьків. Для цього за гроші обіцяв надати фальшиві свідоцтва про народження дітей та забезпечити безперешкодний "супровід" через пропускні пункти. Вартість таких "послуг" становила від трьох тисяч доларів. До схеми депутат залучив спільника з Волині.

Ще один канал нелегальної міграції правоохоронці заблокували в Києві. За гроші директор відділення одного зі столичних банків "гарантував" ухилянтам допомогти в нелегальному перетині державного кордону. За підроблені документи про непридатність до військової служби вимагав 16 тисяч доларів. Банкіра затримали поблизу його місця роботи після передачі всієї суми грошей. В Службі безпеки України додали, що всім затриманим повідомили про підозру та заарештували.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили схему незаконного перетину державного кордону України шляхом внесення відомств до системи "Шлях" та затримали групу людей. Схему переправлення через державний кордон України чоловіків призовного віку організував керівник громадської організації. Подробиці — в нашому матеріалі.

Окрім того, що за схожою схемою з використанням посадовцями системи "Шлях" правоохоронці затримали керівника Броварської районної військової адміністрації Павла Проскочило та його радника під час нібито отримання хабаря у 350 тисяч гривень. Після цього посадовець взяв участь у сесії районної ради, під час якої спростував підозри прокуратури та заявив, що продовжує виконувати свої обов’язки на посаді, однак був відсторонений.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Иван

1 листопада 2022, 04:54

У Проскочило не проскочило...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися