У Києві ледь не задушили та пограбували матір полоненого прикордонника (ФОТО, ВІДЕО)

Подробиці розбійного нападу розповіли в поліції та прокуратурі

У Києві за фактом розбійного нападу на матір військовополоненого затримали двох чоловіків. Про це розповіли в столичній поліції та Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

За даними Офісу генерального прокурора України, розбійний напад на матір полоненого прикордонника стався у Дарницькому районі Києва в хостелі, де потерпіла працює адміністратором. Чоловік схопив її за горло та почав душити, поки жінка не втратила свідомість. Прийшовши до тями, потерпіла виявила відсутність близько 380 тисяч гривень.

Виявилось, що гроші, що вкрали у жінки, це збереження сина потерпілої, який перебуває у полоні російських окупантів. Ці гроші матір військовополоненого, отримує як соціальну допомогу від держави та планувала розмістити заощадження на депозитному рахунку в банку.

"Нам було відомо, що в неї син в заручниках, в полоні, але я не знав, що ці гроші за сина вона отримує. Він знав (спільник, — ред), і він сказав, що ці гроші потрібно забрати", — розповів один з затриманих нападників, який душив жінку.

Начальник управління карного розшуку столичної поліції Сергій Махно зазначив, що розбійний напад стався в хостелі по вулиці Декабристів. Правоохоронці встановили учасників розбійного нападу та затримали двох чоловіків. Нападники мешкали у цьому ж хостелі. До розбою причетні 25-річний уродженець Сумщини та 47-річний мешканець Харкова.

"Ми встановили, що потерпіла переїхала до Києва з Херсонщини через бойові дії. Зловмисники проживали в тому ж хостелі, що і потерпіла та знали про те, що вона мала при собі збереження сина, який перебуває з лютого місяця у полоні російських окупантів. Чоловіки змовились про скоєння злочину і доки один з них душив жінку, внаслідок чого вона втратила свідомість, інший забрав пакет з 380 тисячами гривень", — повідомив подробиці затримання начальник управління карного розшуку поліції Києва Сергій Махно.

Наразі вирішують питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів. Чоловікам загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.


Нагадаємо, у Києві затримали адміністратора ломбарду. В Святошинському районі столиці адміністратор одного із ломбардів купував викрадене майно та зберігав у приміщенні боєприпаси. Фінансова установа розташована на вулиці Булаховського. В приміщенні ломбарду провели обшуки, під час яких вилучили мисливську рушницю, дві бойові гранати, понад 700 набоїв різного калібру, а також ювелірні вироби та інші речові докази.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Броварському районі Київської області сталося умисне вбивство. В селі Рудня, що неподалік Броварів, лікарі знайшли мертву жінку. За фактом умисного вбивства затримали 33-річного чоловіка. Поліцейські з’ясували, що між співмешканцями виникла сварка, під час якої чоловік вдарив жінку металевим прутом по голові. Від отриманого удару 39-річна потерпіла померла на місці. 

Читайте також, як депутат та столичний банкір організували схему втечі ухилянтів за кордон.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися