У Києві наклали арешт на російське та білоруське майно вартістю майже мільярд

Що робитимуть з арештованими активами

В управління Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА) передали низку заарештованого майна, що належить громадянам Росії та Білорусі. Про це розповіли у столичній поліції, передають "Коментарі".

За даними столичних правоохоронців, під час досудового розслідування слідчі встановили майно підприємств, діяльність яких пов’язана з РФ та Білоруссю. Ухвалами судів Києва на ці об’єкти наклали арешт. Тепер усі заарештовані активи працюватимуть на бюджет України. Російське та білоруське майно та кошти арештовано й передано до державного управління.

Заступник начальника слідчого управління поліції Києва Артем Родигін розповів, що в рамках досудового розслідування слідчі також провели низку обшуків задля вилучення документації в якості речових доказів. Загалом арештоване майно оцінюють у понад 844 мільйонів гривень

"Серед вилученого — 22 одиниці сільськогосподарської техніки, частка у статутному капіталі вагонобудівного заводу у розмірі 25 відсотків, 645 вагонів та інше майно організації, власником якого є громадянин РФ. Також у переліку наявні три локомотиви білоруського об’єднання та гроші на банківських рахунках однієї з організації, власником якої є громадянин Республіки Білорусь", — прокоментував Родигін.

У Києві тривають заходи щодо встановлення інших активів, об’єктів нерухомості, корпоративних прав та майна, що належить безпосередньо або через афілійованих осіб росіянам та білорусам. Досудове розслідування здійснюють за матеріалами Головного управління Національної поліції у Києві та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Нагадаємо, в одній із територіальних громад Бучанського району Київської області в судовому порядку повернули майже пів сотні гектарів лісу. Суд задовольнив позови Києво-Святошинської окружної прокуратури про повернення у власність територіальної громади земельних ділянок вартістю понад 410 мільйонів гривень. Відомо, що підприємство незаконно набуло право власності на землю лісового фонду в селі Дмитрівка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київське обласне управління лісового та мисливського господарства звернулося за допомогою до Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) через рейдерське захоплення земель лісового фонду. У Київському лісгоспі стверджують, що рейдери привласнили майже 88 гектарів земель та майбутній заказник "Печера Геонавт". Ці земельні ділянки знаходяться в Обухівському районі Київської області біля села Ходосівка. Без згоди Київського лісгоспу вся територія вже поділена на 67 земельних ділянок, які незаконно продаватимуться під котеджі. При цьому буде знищено великий лісовий масив, куди входить територія майбутнього заказника "Печера Геонавт", наголосили у Київському еколого-культурному центрі. Саме КЕКЦ створював заказник "Печера Геонавт". Активісти зазначають, що печера Геонавт – єдина в Київській області печера природного походження. Київський еколого-культурний центр готує позов до суду щодо незаконного захоплення земель.

Читайте також, як депутат та столичний банкір організували схему втечі ухилянтів за кордон.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися