Дорожники та підрядник вкрали мільйони на ремонті доріг у Київській області

Що відомо про корупційну схему

Посадовцям Служби автомобільних доріг та підряднику повідомили про підозру у привласненні 4,6 мільйонів гривень на ремонті доріг у Київській області. Подробиці корупційної розповіли в столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що у 2019 році приватна компанія на виконання договору підряду зі Службою автомобільних доріг Київщини виконувала ремонт ділянки дороги Миронівка — Богуслав. По завершенню робіт керівник підрядної фірми з вказав у офіційних документах завідомо неправдиву інформацію про об'єм та якість виконаних робіт. Посадовці Служби автомобільних доріг, які мали проконтролювати виконання робіт, забезпечили виготовлення та підписання фіктивних актів лабораторних випробовувань та інших документів.

Документи підписав тодішній директор Служби автомобільних доріг Київщини, який нині обіймає посаду керівника комунального підприємства "Київавтодор". Це дозволило підряднику привласнити 4,6 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Колишньому директору Служби автомобільних доріг у Київській області повідомили про підозру у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки. Керівника підрядної компанії, а також провідного інженера та начальника лабораторії з контролю якості підозрюють у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах та у службовому підробленні. Триває досудове розслідування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві затримали шахрая, який видавав себе за співробітника СБУ. Чоловік обіцяв одному з підприємств "уникнення" санкцій Ради національної безпеки і оборони України. За свої "послуги" планував отримати пів мільйона доларів. Шахрай також обіцяв підприємцю закриття кримінального провадження щодо представників цієї компанії, до керівного складу якої раніше входив росіянин.

Нагадаємо, у Києві викрили схему незаконного перетину державного кордону України шляхом внесення відомств до системи "Шлях" та затримали групу людей. Схему переправлення через державний кордон України чоловіків призовного віку організував керівник громадської організації. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що у Києві та Вінницькій області затримали організаторів потужної ботоферми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Владимир

13 листопада 2022, 10:27

Страна разбита. Денег нет. В это время тратятся деньги на то, что не имеет сиюминутной необходимости. А на то, что надо, деньги не выделяются. Например школы без интернета

Киев13445

13 листопада 2022, 10:18

В этой новости все прекрасно !

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися