У Києві спіймали шахраїв, які виманювали гроші за схемою «ваш родич у біді»

Шахраї телефонували громадянам похилого віку та забирали гроші за схемою «ваш родич у біді»

Слідчі поліції Києва повідомили про підозру двом шахраям, які працювали за схемою "ваш родич у біді". Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Зловмисники телефонували особам похилого віку та видурювали у них гроші, які в подальшому забирали їх спільники або ж вони самі. 

Навесні 2022 року до Солом’янського управління поліції надійшло повідомлення від місцевого мешканця про те, що його ошукали на 106 000 гривень. Чоловік розповів, що йому зателефонував невідомий та повідомив, що його родич потрапив у біду й на його лікування необхідні гроші. Однак згодом з’ясувалось, що із сином все добре, а він віддав свої збереження шахраю.

Крім того, під час досудового розслідування з’ясувалось, що за такою ж схемою зловмисники ошукали ще одну мешканку Солом’янського району, яка віддала аферистам 21 500 гривень на "лікування" доньки, а також інших мешканців Києва. 

Під час проведення обшуку за місцями мешкання порушників у них вилучили банківські картки, гроші та мобільні телефони. Зловмисники – раніше не судимі мешканці Запорізької області, 1999 та 2003 років народження.

За такі дії фігурантам загрожує до 12-ти років позбавлення волі із конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Киянин ошукав волонтерів на 100 000 гривень: шахрайська схема. Київські слідчі оголосили про підозру 20-річному мешканцю столиці, який ошукував волонтерів на продажі військової амуніції. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва. Зловмисник отримував замовлення на закупівлю шоломів, бронежилетів та іншого спорядження. Після отримання коштів своїх зобов’язань він не виконував. Слідчими задокументовано 4 злочинні епізоди із сумою збитків на понад 100 000 гривень. 

Поліція Київщини оприлюднила "топ-10" шахрайств: як не дати себе ошукати. Навіть під час воєнного стану спостерігається збільшення кількості звернень щодо вчинення шахрайських дій. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Київської області. Статистика шахрайств відображає картину найбільш розповсюджених нині афер.
У Києві шахраї продавали автівки з "гуманітарної допомоги". Розкрита схема продажу транспорту, завезеного під виглядом допомоги для ЗСУ. Про це повідомляє Бюро економічної безпеки України. БЕБ спільно з прикордонниками викрили групу зловмисників, що організували схему продажу автівок, завезених під виглядом гуманітарної допомоги.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися