У Києві намагалися привласнити землю на Венеціанському острові

Подробиці розповіли у столичній прокуратурі

У Києві через суд повернули земельну ділянку на острові Венеціанський у власність територіальної громади. Про це розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, підприємець незаконно зареєстрував право власності на земельну ділянку прибережної захисної смуги річки Дніпро. Вона розташована у Гідропарку на пляжі "Золотий". Ця земля знаходиться у межах регіонального ландшафтного парку "Дніпровські острови" і належать до земель водного та природно-заповідного фондів України.

Прокурори встановили, що дозволів на користування землею та на будівельні роботи компетентні органи не видавали. Задля привласнення та розміщення на цій ділянці нежитлової будівлі бізнесмен підробив документи.

Столична прокуратура з вересня 2020 року боролася у судах за повернення землі у власність Київської міської ради. За результатами повторного розгляду Господарським судом Києва позов щодо повернення земельної ділянки вартістю 5,4 мільйона гривень належному власнику задовольнили. За підробку документів підприємця через суд притягнули до кримінальної відповідальності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Солом'янському районі Києва розпочнуть реконструкцію та благоустрій парку "Орлятко". За майже 90 мільйонів гривень тут планують обладнати сучасний памп-трек для катання на велосипедах, самокатах і скейтах. У парку прокладуть пішохідні доріжки, встановлять фонтан в озері та систему автоматичного поливу, а також оновлять систему освітлення. Окрім того, у парку "Орлятко" встановлять камери відеоспостереження, обладнають спортивні майданчики тренажерами та для гри у волейбол і баскетбол. У зоні відпочинку також з’явиться дитячий майданчик із батутами, каруселями та гойдалками. 

Нагадаємо, на Троєщині побудують одну з найбільших зон відпочинку з фонтанами на воді. Над створенням нового сучасного паркового комплексу працювали весь минулий рік. У результаті роботи з’явився попередній ескізний проєкт зони відпочинку, яку облаштують вздовж вулиці Миколи Закревського. Подробиці — у нашому матеріалі.

Читайте також, що у столиці відкриють багато парків, скверів і зон відпочинку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися